86. VUKOV SABOR: Programi u Loznici i Tršiću

V.Mitrić

12. 09. 2019. u 19:41

86. ВУКОВ САБОР: Програми у Лозници и Тршићу

Foto V.Mitrić

U Muzeju jezika i pisma u Vukovom Tršiću juče je predstavljena knjiga i otvorena izložba "Venecijanski izdavači srpskih knjiga 1519 – 1824"
U Muzeju jezika i pisma, u Vukovom Tršiću, u okviru ovogodišnjeg Vukovog sabora, čiji su programi počeli u ponedeljak u Loznici, a završna svetkovina je u nedelju na letnjoj pozornici kraj Žeravije, juče je predstavljena knjiga i otvorena izložba "Venecijanski izdavači srpskih knjiga 1519 – 1824".


Govorili su, autor Vladimir Anđelković iz Centra za istraživanje digitalne kulture i Dušan Zlokolica, urednik kulturnih programa u Narodnoj biblioteci Srbije.


Pročitajte još: U slavu Vukovog dela


U prostoru Stalne postavke slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović predstvaljen je časopis "Jezik danas" o kom je govorio, glavna urednica, dr Rada Stijović.


Edicija "Biblioteke usmene književnosti" predstavile su se delom "Poslovice i izreke u srpskoj književnosti 1818 -1877", čiji su priređivači Milorad Radević i dr Miodrag Maticki.


O knjizi su govorili Dr Miodrag Maticki, profesor dr Branko Zlatković i profesor dr Boško Suvajdžić.Miodrag Maticki,foto V.MitrićPratite nas i putem iOS i android aplikacije