27. MEĐUNARODNI FESTIVAL “ZLATNA KACIGA”: Milomir Marić - Vitez, Vitezoviću nagrada za životno delo

S.Babović

15. 03. 2019. u 16:15

27. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ “ЗЛАТНА КАЦИГА”: Миломир Марић - Витез, Витезовићу награда за животно дело

Foto: S.Babović

Književnik Milovan Vitezović dobitnik je nagrade za životno delo, a glavni urednik Televizije “Hepi”, Milomir Marić - priznanja “Vitez od Čarapanije-Ser Hardi”

KRUŠEVAC - KNjIŽEVNIK Milovan Vitezović dobitnik je nagrade za životno delo, a glavni urednik Televizije “Hepi”, Milomir Marić - priznanja “Vitez od Čarapanije-Ser Hardi”, saopšteno je posle sednice Saveta Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.


Laureat Milovan Vitezović bio je dugogodišnji istaknuti urednik naučnih periodičnika, revija, urednik programa igranih serija na RTS-u (1977-1991), glavni urednik Umetničkog zabavnog programa javnog servisa, autor je više od 50 knjiga i predsednik Udruženja književnika Srbije. U biografiji koja je priložena u okviru kandidature podseća se i da je Vitezović priznati scenarista, aforističar, esejista, kritičar, zastupljen u brojnim antologijama srpske i svetske poezije.


Kako je između ostalog rečeno na konferenciji, Savet festivala se opredelio da nagradi uglednog i talentovanog novinara, aktuelnog urednika Hepi Televizije Milomira Marića, autora poznatih emisija poput “Ćirilice”, knjige “Deca komunizma” sa kojom se i predstavio srpskoj literaturi, a “ono što ga vezuje sa festivalskom nagradom je to što u njegovom radu ima dosta humora i satire na neobičan način”.

PROČITAJTE JOŠ: „Zlatna kaciga“ Muhamedu Đerleku


Uvaženi karikaturista Vlada Vološ, dobitnik je nagrade “Klasovo majstorsko pero”, a njemu će kao i drugim laureatima,priznanja biti uručena na završnoj večeri festivala, 1. aprila. U oviru festivala biće uručene i nagrade pobednicima konkursa “Zlatna kaciga” po kategorijama za najbolju karikaturu, priču, pesmu i aforizam. Završnicu festivala koji traje tokom cele godine,prati i više umetničkih programa.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

djordje

15.03.2019. 17:39

krusevac i zlatna kaciga ? da li misle na Kalpak i Celenku ,Srpskih vitezova reda Zmaja ili templara (u zabranjenoj istoriji izbrisanih-jer svedoce da je humanizam i renesansa ,nasytala na razvalinama Istocnog Rimskog Carstva) ili kacigu vladaoca engleske posle velike pljacke francuske ,spanije portugalije indije kine rusije japana ,obe amerike ,afrike i azije...ser ..cega?