SMRT SRPSKE DIVE POTRESLA REGION: Večerala je s Hičkokom, a Lajzi Mineli darovala je srpske opanke

Novosti online/Tanjug

nedelja, 14. 10. 2018. u 13:30

СМРТ СРПСКЕ ДИВЕ ПОТРЕСЛА РЕГИОН: Вечерала је с Хичкоком, а Лајзи Минели даровала је српске опанке
Mediji u regionu odmah su preneli vest da je srpska glumica Milena Dravić preminula, a ta vest na mnogim portalima istaknuta je kao najvažnija vest
Mediji u regionu odmah su preneli vest da je srpska glumica Milena Dravić preminula, a ta vest na mnogim portalima istaknuta je kao najvažnija vest.

Jutarnji list, u tekstu sa naslovom "Odlazak jedne od najvećih Jugoslovenskih glumačkih diva", navodi da je Dravić preminula u bolnici posle teške bolesti.

I portal 24sata.hr u tekstu "Napustila nas je Milena Dravić" oprostio se od kako su naveli, legende jugoslovenskog filma. Oni pišu i o životu glumice, navodeći da su u društvu Milene Dravić uživali Robert de Niro, Ava Gardner, Klint Istvud, Džon Lenon i mnogi drugi.

"Večerala je s Hičkokom, a Lajzi Mineli darovala je srpske opanke", navodi se u tekstu 24sata.hr.

Večernji list takođe je kao glavnu vest na svom portalu postavio tekst o smrti Milene Dravić u kojem navodi da se glumica razbolela dve i po godine nakon što joj je preminuo suprug, takođe legendarni glumac Dragan Nikolić.

Prva vest na portalu Index.hr je takođe vest da je umrla Milena Dravić. Ovaj portal prenosi i poruku hrvatskog političara Kreša Beljana koji je na svom Instagram profilu napisao:

"Jedna po jedna, gase se zvezde ovog našeg neba. Zvezde koje su svojim sjajem mogle naše najtamnije, crne noći pretvoriti u sunčane i sretne dane. Zbogom Milena.."

I makedonski portal Plusinfo preneo je vets o smrti glumice, uz opširan tekst o njenoj bogatoj biografiji.

Vest o smrti glumice glavna je tema i u medijima u Republici Srpskoj. Tako portal RTRS objavljuje teks pod naslovom "Odlazak dive: Preminula Milena Dravić".


Mediji u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji takođe prenose vest o odlasku dive jugoslovenskog glumišta Milene Dravić.

Crnogorske Vijesti na svom portalu uz naslov "Odlazak dive glumišta" podsećaju da je Milena Dravić glumila u više od 100 filmskih ostvarenja i odigrala 20 pozorišnih uloga, od kojih su mnoge višetruko nagrađane.

Glas Banjaluke u tekstu naslovljenom "Odlazak dive" nabraja u kojim je sve filmovima Milena Dravić ostvarila izvanredne uloge i koje je sve nagrade dobila.

Slovenačko "Delo" takođe prenosi vest o smrti Milene Dravić u tekstu naslovljenom "Jedina jugoslovenska glumica koja je dobila nagradu na prestižnom festivalu u Kanu"

Radio televizija Republike Srpske i Federalna Televizija u Bosni i Hercegovini na svojim portalima prenose informacije o odlasku Milene Dravić, a portal Klix.ba donosi tekst sa naslovom "U Beogradu preminula legendarna jugoslovenska glumica Milena Dravić".

"Milena Dravić je definitivno bila jedan od zaštitnih znakova jugoslovenske kinematografije. Osim jugosloveskih filmskih klasika, brojnih partizanskih filmova i slično, Milena je u poslednje dve decenije ostvarila i veliki broj uloga u domaćim humorističkim serijama, među kojima je i "Lud, zbunjen, normalan", reditelja Elmira Jukića", piše, između ostalog, portal Klix.ba.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Svetlana L..

14.10.2018. 14:39

Odrasla sam Gledajuci našu Milenu Dravic Počivaj u miru , Nikda te nećemo Zaboraviti.

pepa

14.10.2018. 17:34

bravo milena legendo.takvi ljudi se ne radjaju često. pronadji svoje mesto medju zvezdama