Prolazim kroz zidove nova knjiga Marine Abramovič

Tanjug

četvrtak, 14. 09. 2017. u 15:13

Пролазим кроз зидове нова књига Марине Абрамович
Memoari jedne od najznačajnjih umetnica u globalnim okvirima donose i opersku ljubavnu priču, dvanaestogodišnju saradnju s umetnikom performansa Ulajem
BEOGRAD - Nova knjiga Marine Abramovič "Prolazim kroz zidove" koja sadrži memoare jedne od najznačajnjih umetnica u globalnim okvirima od danas je u prodaji.

U samom srcu knjige "Prolazim kroz zidove" nalazimo opersku ljubavnu priču, dvanaestogodišnju saradnju s umetnikom performansa Ulajem, saopštio je izdavač Samizdat B92.

Tih dvanaest godina njih dvoje proveli su uglavnom bez prebijene pare, putujući kombijem po čitavoj Evropi, a zatim je njihova veza popustila i dramatično se okončala na samom Velikom kineskom zidu.

Pročitajte još - Marina Abramović: U sedamdesetim tek počinje život

Marinina priča, naizmenično dirljiva, epska i suptilno duhovita, opisuje jedinstvenu umetničku karijeru u kojoj je sopstvenim telom prevazilazila granice straha, bola, iscrpljenosti i opasnosti, beskompromisno tragajući za emocionalnim i duhovnim preobražajem.

Pročitajte još - Ulaj tužio bivšu partnerku i saradnicu Marinu Abramović

Knjiga "Prolazim kroz zidove", čiji su prevod na srpski jezik podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Beogradska filharmonija, na živopisan i snažan način predstavlja jedinstveno životno iskustvo jedne izvanredne umetnice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Posmatrac

14.09.2017. 17:58

Znaci- uzas. Ova je gora od Kardasijanki po kolicini gluposti i besmisla koje prosipa.