Poklon za Dikaprija od srpskog umetnika

M. N. M.

01. 08. 2017. u 18:01

Dragan Zdravković pomaže fondaciji holivudske zvezde

Поклон за Дикаприја од српског уметника

Slika "NWO Lines" koju je ustupio Dikapriju

UMETNIK Dragan Zdravković, deo ekipe koja je našu zemlju predstavljala na Bijenalu u Veneciji, poklonio je fondaciji slavnog holivudskog glumca Leonarda Dikaprija sliku za gala aukciju u organizaciji ove fondacije, otvorenu 26. jula u Sen Tropeu.

- Lični savetnik Leonarda Dikaprija Liza Šif videla je moje radove na našoj aktuelnoj izložbi "Enklavia - Slikarstvo, posledica ovakvog života" na Venecijanskom bijenalu - kaže Zdravković.

- Usledio je poziv i komunikacija vezana za pitanje mog učešća na gala-aukciji u organizaciji Fondacije Leonarda Dikaprija. Na moju odluku da rad poklonim naročiti uticaj imao je tekst o svrsi fondacije i njihovoj borbi za održivost eko-sistema i klime, kao i stav i inicijativa Dikaprija da mu "treba pomoć istaknutih umetnika". Šta biste uradili posle toga, osim da pristanete da učestvujete u aukciji u kojoj su se našla imena kao što su Pikaso, DŽef Kuns, Kiki Smit, Mauricio Katelan, Čak Klouz, Demijen Herst, Sesili Braun, Ed Raš, Pol Makarti...

Aukcija je započela gala večerom 26. jula da bi već narednog dana na objedinjenom sajtu bila postavljena kompletna aukcijska ponuda sa inicijalnim cenama. U njoj se našla i Zdravkovićeva slika NWO Lines, ulje na platnu iz 2003. godine, sa početnom cenom od 18.800 dolara.

- Onlajn nadmetanje počinje 10. avgusta i završava se 23. avgusta, tako da se može pratiti, i navijati - najavljuje naš umetnik aukciju koju će voditi gospodin Simon de Puri.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)