DŽABA NAVALJNOM PUMPAJU MIŠIĆE: Zapad nikako da shvati da je Moskva imuna na pretnje novim sankcijama

Branko Vlahović

20. 01. 2021. u 10:27

ЏАБА НАВАЉНОМ ПУМПАЈУ МИШИЋЕ: Запад никако да схвати да је Москва имуна на претње новим санкцијама

Novosti

Sve spekulacije kako se Putin plaši da bi Navaljni i njegovi istomišljenici mogli da naprave iznenađenje na parlamentarnim izborima ove jeseni su bez osnova

ČIM je objavljeno da je na moskovskom aerodromu u nedelju uhapšen Aleksej Navaljni, krenuli su orkestrirani predlozi iz tri baltičke države, a zatim iz EU da se Rusiji uvedu nove sankcije. Pritiscima da se lider "male opozicije" odmah pusti pridružili su se zvaničnici iz SAD i drugih zemalja.

I pre ulaska u avion za Moskvu Navaljni je znao da po dolasku u Rusiju može biti uhapšen, jer je to tražila Federalna služba za izvršenje kazni, zato što nije poštovao obavezu da posle izlaska iz bolnice obavesti nadležne organe gde se tačno nalazi. On je zbog finansijskih mahinacija zajedno sa bratom bio osuđen. Brat je završio u zatvoru, a Aleksej je bio osuđen uslovno.

Znajući da ima podršku zapadnih zemalja, Navaljni se već bio dogovorio da preko video-veze govori poslanicima Evropskog parlamenta i da ponudi dokaze o opravdanosti uvođenja novih sankcija Rusiji. Ali, umesto nastupa, Navaljni je završio u istražnom zatvoru.

Nesporno je da se u Kremlju ne boje nikakvih novih sankcija, jer su na njih stekli svojevrsni imunitet.

- Hapšenje Navaljnog nema nikakve veze sa Putinom, već sa činjeniciom da Navaljni nije ispunjavao svoje obaveze. Zato je apsolutna besmislica izvlačiti zaključak da se neko njega boji - kazao je Dmitri Peskov, portparol ruskog predsednika.

Sve spekulacije kako se Putin plaši da bi Navaljni i njegovi istomišljenici mogli da naprave iznenađenje na parlamentarnim izborima ove jeseni su bez osnova. Ruski narod je alergičan na one političare koji dobijaju zapadnu pomoć da bi došli na vlast. Onaj ko dobije etiketu zapadnog plaćenika nema šanse da osvoji značajniji broj glasova. Rusi su velika i gorda nacija i ne žele da budu u vazalskom odnosu, ma koliko Zapad veštački Navaljnom pumpao mišiće. Izbori se dobijaju u svojoj državi i pred svojim narodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)