DISTRIKT

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 01. 2023. u 07:00

OD tog hladnog 21. novembra 1995, kada je u američkoj vojnoj bazi Rajt-Paterson, kod Dejtona, parafiran mirovni sporazum kojim je okončan krvavi građanski rat u BiH, traje nezadovoljstvo Bošnjaka što je Srebrenica ostala u Republici Srpskoj. I od tada traje njihova borba da je nekako otmu od Srpske.

ДИСТРИКТ

Novosti

Poslednje poruke aktuelnog potpredsednika RS iz reda bošnjačkog naroda Ćamila Durakovića - da Srebrenica treba da dobije status distrikta kao Brčko i da bude deo BiH, a ne Srpske - nastavak su sarajevske politike otimanja. Kao glavni razlog on ističe da vlast RS sistemski guši svaki projekat bitan za razvoj Srebrenice!

Ćamil se očigledno pravi da ne zna jer je bio i načelnik i svašta nešto u Srebrenici, da je Srpska u poslednjih nekoliko godina kroz razne projekte uložila više od 50 miliona maraka u tu opštinu. I dalje ulaže. Novac za projekte stiže i iz Srbije. Ono što Duraković neće javno da kaže, a ni mnogi Bošnjaci, jeste da su stotine miliona maraka iz islamskog sveta stigle u Sarajevo za obnovu Srebrenice. Milioni stigli u Sarajevo, tu i ostali. Tek poneka mrvica sa federalnog BH nivoa baci se Bošnjacima u Srebrenicu, naravno u izbornoj godini. Toliko o bošnjačkoj ljubavi prema svetoj Srebrenici, kako je nazivaju.

Zanimljivo je i da Duraković kao potpredsednik RS, sa budžetom od 2,5 miliona maraka, i porukama da će raditi u korist građana Srpske, pre svih Bošnjaka, kao prvu inicijativu iznosi otimanje dela RS. I šta bi rekao kada bi neko "hrabar" kao on zatražio da se Srbima i Republici Srpskoj vrati Srpsko Sarajevo, odnosno Grbavica, Ilidža, Ilijaš, Rajlovac, Hrastovi, i druge opštine koje su po "Dejtonu" pripale Federaciji, a otete su od RS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)