SIRSKI PRIZNAO TERITORIJALNE GUBITKE U DNR: Povlačimo se kako bismo sačuvali živote (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 00:00 >> 02:13

JEDINICE ukrajinske vojske su se povukle iz tri sela u Donjeckoj Narodnoj Republici, dok ruske snage nastavljaju da napreduju zapadno od Donjecka, priznao je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski.

СИРСКИ ПРИЗНАО ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ГУБИТКЕ У ДНР: Повлачимо се како бисмо сачували животе (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Ukrajinske trupe povukle su se iz sela Berdiči i Semjonovka, severozapadno od Avdejevke i iz Novomihajlovke jugozapadno od Donjecka, napisao je Sirski na svom zvaničnom telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, "brojčano nadjačane" jedinice ukrajinske vojske su predale teritoriju kako bi sačuvale "život i zdravlje svojih branilaca".

-Trenutno je najteža situacija na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu, gde se nastavljaju žestoke borbe, napisao je Sirski i dodao:

-Neprijatelj je rasporedio do četiri brigade na ovim pravcima i pokušava da intenzivira ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marjinke.

Sirski je prethodno priznao da ruske snage napadaju "duž čitave linije fronta", dugačke oko 1.000 km, dok je tokom razgovora sa svojim zapadnim saveznicima izjavio da se ukrajinska vojska suočava sa "teškom operativnom i strateškom situacijom, koja ima tendenciju da se dodatno pogorša".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA! Ovo su hiljade navijača na Vimbldonu uradile Novaku Đokoviću nakon što ih je prozvao za bahatost