GDE JE IZVOR ZLA: Obožvanje nasilja Amerikancima se vraća kao bumerang na sopstvenom tlu

DRAGAN VUJIČIĆ

30. 05. 2022. u 10:46

Pucač Ramos iz gradića Uvaldea je samo "vukao" obarač.Amerikance je, baš kao i ostatak sveta, odavno nanišanila - njihova vlada.

ГДЕ ЈЕ ИЗВОР ЗЛА: Обожвање насиља Американцима се враћа као бумеранг на сопственом тлу

Novosti

AMERIKA koja troši više novca na rat od kombinovanih vojnih budžeta Kine, Rusije, Britanije, Japana, Francuske, Saudijske Arabije, Indije, Nemačke, Italije i Brazila i koja kontroliše svet sa 800 vojnih baza u 160 zemalja, "na kolenima je" pošto je mahniti Salvador Ramos ubio 19 mališana u školi u Teksasu.

I treće masovno ubistvo u mesec dana sa više od deset žrtava događalo se u vreme kada Bela kuća naoružava Ukrajince i kada se ponovo sprema "iskrcavanje" u Somaliji, Jemenu,Keniji...

Majkl E. Lengli, novi šef štaba američke komande u Africi, ima zadatak da brine za bezbednost 29 američkih vojnih baza u 15 zemalja ovog kontinenta "jer se teroristički Al Šabab raširio na 29 lokacija". Jezikom Bele kuće - novi rat!

A da li treba brinuti za bezbednost Amerikanaca u SAD?

Samo ako ih vlada razoruža!

U polemci da li posle niza pokolja na ulici treba zakonski "razoružati naciju", Ilon Mask je bio jasan: čvrsto veruje da je pravo na nošenje oružja zaštita od potencijalne tiranije vlade. Donald Tramp je još i jasniji: "Postojanje zla u našem svetu nije razlog da se razoružaju građani koji poštuju zakon... Postojanje zla je jedan od najboljih razloga za naoružavanje građana koji poštuju zakon."

Intelektualac Džon Vajthed dokazuje da je vlada u Vašingtonu izvor zla i predlaže:

- Zaustavite obožavanje nasilja koje prožima našu kulturu. Prestanite da tretirate oružje i rat kao hranu i kao zabavu u filmovima, muzici, video-igricama, igračkama. Prestanite da distribuirate oružje koje nema smisla da bude bilo gde sem na bojnom polju...

Pucač Ramos iz gradića Uvaldea je samo "vukao" obarač.Amerikance je, baš kao i ostatak sveta, odavno nanišanila - njihova vlada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri