OLBRAJTOVA

Dragan Vujičić

29. 04. 2024. u 10:37

ZVEZDANO nebo iznad mene i moralni zakon u meni. Nijedno ne treba da tražim izvan svoga vidokruga: jasno se nalaze preda mnom, i povezani su sa samosvešću moga postojanja", filozofirao je ovako o čoveku Imanuel Kant.

ОЛБРАЈТОВА

Novosti

Kada je Dejvid Bajnder, dopisnik "Njujork tajmsa" sa Balkana, 2006. godine tražio da se trojici "pulicerovaca iz Bosne" oduzme najprestižnija nagrada u novinarstvu, "zvezdano nebo iznad profesije" nije se pojavilo. Roj Gatman je za laž u tekstu "Logori smrti" 1992. iz Trnopolja o muslimanskim sužnjima i srpskim logorskim čuvarima prvi dobio "Pulicera". Drugi, nagrađen za antisrpsku bezočnost bio je Džon Berns, koji je na osnovu razgovora sa zarobljenim Srbinom teritorijalcem iz Hadžića obelodanio "istinu o javnim kućama u Sarajevu" gde je "silovao" i komandant Unprofora Mekenzi. Dejvid Rode iz "Krišćen sajens monitora" izmislio je genocid u Srebrenici 1995.

Šta bi sad dao Vladimir Zelenski da ima "čudesno oružje" kao Srbi devedesetih? Tada je navodno od srpske bacačke mine teške svega 700 grama eksploziva, u Ulici Vase Miskina ubijeno 26 Sarajlija, a ranjeno 108. Na Markalama je od iste mine 1994. ubijeno 68, a ranjeno 144 ljudi, a 1995. tih "700 grama" usmrtilo je 43, a ranilo 75 - na istom mestu.

Najveći lažni ratni spektakl koji je sniman u pravom ratu, prema geopolitičaru Tijeriju Mejsanu, beše "film" iz 1999. kako Albanci odlaze sa KiM. Kadrovi su padali prvo na pruzi da podseća na put u Aušvic, a onda su izbeglice stigle u Makedoniju, gde ih je čekala Hilari Klinton u nemačkom šatorskom gradu u planini.

O Olbrajtovoj kojoj su Srbi u Vrnjačkoj Banji sačuvali glavu od Hitlera, politički testament je ostavila njena smrt. Preminula je u martu 2022, a više od mesec dana ostala nesahranjena. Predsednici sa kojima je radila - Bajden, Klinton, Obama - 34 dana nisu imali vremena za oproštaj. U stvari, majska rezolucija o Srebrenici u UN je referendum o Olbrajtovoj. O moralnom zakonu u čoveku - što reče Kant sa početka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar