VUČIĆ U KIKINDI: Srbija je dovoljno pametna, uveren sam da ćemo uspeti da sačuvamo mir (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 03. 2022. u 14:49 >> 15:18

PREDIZBORNI skup Srpske napredne stranka održan je danas u Kikindi, a na njemu je govorio predsednik SNS-a Aleksandar Vučić. Veliki broj građana okupio se pre početka mitinga da sačeka Vučića. Nakon skupa u Kikindi, predsednik SNS-a razgovaraće sa građanima Opova i Padinske Skele.

ВУЧИЋ У КИКИНДИ: Србија је довољно паметна, уверен сам да ћемо успети да сачувамо мир (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Skup u Kikindi je održan je na Trgu srpskih dobrovoljaca.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić obratio se prisutnima:

- Hvala što ste u ovolikom broju došli. Mislim da su vremena mnogo ozbiljnija od toga da samo uzvikujemo pobedničke parole ili bilo kakve druge. Situacija u svetu biće iz dana u dan sve komplikovanije i teža. Umesto da očekujemo prekid, sukobi će biti sve veći i žešći. To za nas predstavlja veliki teret, mnogo muka i poteškoća. Pitanje je kako će se i mnogo jači od nas izboriti sa ovim - kazao je Vučić.

-Imate iz regiona one koji bi Srbiju pošto-poto da uvuku u sukobe, imamo svakodnevne napada na našu zemlju. Srbija je dovoljno mudra i pametna. Misle da je vreme da konačno unište Srbiju. To danas vidite iz Prištine, iz Podgorice... Tu dozu osionosti vidite i od pojednih zemalja u Evropi - dodao je Vučić.

- Već za sutra smo zakazali sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Ono što je važno da mi budemo potpuno jedinstveni. Pozivam i one koji govore ružno o meni da budu uz Srbiju. Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila održavanje naših izbora u pojedinim mestima. Sutra će Crna Gora, ali i Aljbin Kurti dobiti naš odgovor, a on će biti sa dalekosežnim posledicama - kazao je Vučić.

- Srbija je dovoljno pametna, uveren sam da ćemo uspeti da sačuvamo mir. Mnogo toga je pred nama - rekao je.

Vučić je najavio izgradnju brze saobraćajnice u Kikindi, kao i rekonstrukciju brojnih puteva, zamenu vodovodnih cevi. Predsednik je najavio i veliko ulaganje u rekonstrukciju bolnice u Kikindi.

- Važno je da se iz svega ovoga mi izvučemo, da nas jednom nesreća preskoči, ne isključujem mnogo veće sukobe od sukoba dveju zemalja. Mnogo smo dece izgubili u svim ratovima. Važno je da ljudi razumeju da je odgovornost najvažnija od svega. Hvala mladim ljudima koji su ovde, što ste tu da pomognete. Nisam došao da govorim loše o našim političkim protivnicima. Za nas je situacija toliko ozbiljna, da nemamo vremena da se bavimo njima. U tome je razlika između nas i njih. Kažu neki od njih da Srbija treba da uđe u NATO, moj odgovor njima je da ne treba da uđemo u NATO. Srbija mora da se razvija i misli na svoju ekonomiju i građane - kazao je Vučić i pozvao prisutne da izađu na izbore.

- Stvarno mislim da zajedno možemo sve. Mi ćemo da gledamo da brinemo o svakom građaninu naše zemlje. Mi ćemo da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Neka živi Kikinda, živela Srbija - poručio je na kraju obraćanja predsednik.

Vučević: Mi 3. aprila glasamo o našoj kući

Okupljenima su se obratili Marija Zdravković i Miloš Vučević.

 

- Mi 3. aprila glasamo o našoj kući, 4. aprila nema popravnog, nema kajanja. Svi moramo da izađemo na izbore, da kažemo ko je domaćin naše kuće - kazao je Vučević i pozvao sve prisutne da izađu na izbore i da pokažu predsedniku "da sever nije hladan, da ima emocija".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)