DAČIĆ NAKON PREDAJE LISTE SPS: "Mi stojimo postojano, naši stavovi se ne menjaju"

Novosti online

16. 02. 2022. u 20:40

Republičkoj izbornoj komisiji večeras je predata lista koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije sa preko 20 000 potpisa podrške građana Srbije.

ДАЧИЋ НАКОН ПРЕДАЈЕ ЛИСТЕ СПС: Ми стојимо постојано, наши ставови се не мењају

Foto: Instagram/socijalistibeograda

Lista je predata u prisustvu predsednika ovih stranaka Ivice Dačića, Dragana Markovića Palme i Ivana Karića.

- Veoma sam zadovoljan time što nikada brže nismo sakupili potpise i predali listu. To me posebno raduje i to je jedan dokaz da postoji veliki elan i energija širom Srbije u očekivanju početka predizborne kampanje. Pored toga što na predsedničkim izborima podržavamo Aleksandra Vučića, na svim ostalim izborima naša koalicija nastupa samostalno. Naša lista se zove "Ivica Dačić - premijer Srbije", a naša lista na nivou Beograda se zove "Ivica Dačić premijer Srbije - Toma Fila gradonačelnik Beograda" - rekao je Dačić.

Foto: Instagram/socijalistibeograda

On dodaje da izlaze sa svojom politikom i personalizacijom onoga o čemu pričaju.

- Ja sam sve u svom životu radio za Srbiju, Srbija je za mene zauvek posebno opredeljenje i sve ću učiniti da zaštitim državne i nacionalne interese. To je nešto sa čim mi izlazimo. Ovo nisu samo izbori za predsednika Republike, već i za parlament, odnosno za Vladu Srbije. Na našoj listi se nalaze Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Zeleni Srbije koje vodi Ivan Karić, zatim niz uglednih imena, a odmah iza mene i Dragana Markovića Palme nalaze se mladi ljudi, a na listi su dr Vladimir Đukić direktor KBC "Dragiša Mišović", zatim junak borbe protiv kovida Nataša Bogunović, glavna sestra u KBC "Dragiša Mišović", pukovnik Zoltan Dani koji je oborio F-117 u Buđanovcima, predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savić, naša rukometna legenda Ratko Nikolić, zatim predstavnici raznih boračkih udruženja, kao i udruženje "Naša Drina" - dodao je Dačić.

On kaže da posle potvrde izborne liste kreću u izbornu kampanju.

- Šta je naša izborna kampanja? Izborna kampanja je u tome što svi znaju da mi stojimo postojano, da naši stavovi se ne menjaju, naša dva temeljna principa politike su Srbija iznad svega i socijalna pravda, odnosno pravda za svakog čoveka. I zato idemo sa imenom. I neka i ostali isto ponude, pa da se takmičimo. Očekujem veoma dobar rezultat. Videćemo se ovde u RIK-u kada budemo podnosili kandidaturu za našeg zajedničkog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, ali veoma je važno da kažem da SNS ima svoju listu sa svojim koalicionim partnerima, a SPS i Jedinstvena Srbija ima svoju listu - izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.

BONUS VIDEO: UVEK MOŽEMO I MORAMO BOLjE - Obraćanje Aleksandra Šapića nakon predaje potpisa podrške SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri