"LADA" BILA PREBLIZU MAŠINE: Istraga o nesreći u majdanpečkom rudniku i pogibiji Nemanje Petrovića (29)

V. Đ.

01. 03. 2021. u 20:15

LAJKOVČANIN Nemanja Petrović (29), koji je, vozeći "ladu nivu", krajem februara nastradao u stravičnoj nesreći u majdanpečkom rudniku bakra, nije smeo da bude tako blizu buldožera koji je pregazio njegovo vozilo - pokazali su prvi rezultati istrage.

ЛАДА БИЛА ПРЕБЛИЗУ МАШИНЕ: Истрага о несрећи у мајданпечком руднику и погибији Немање Петровића (29)

Nemanja Petrović

- Na mestu nesreće, na površinskom kopu "Južni revir", kod mesta zvanog "Čoka Muskal", konfiguracija terena je takva da je teško uočiti manje mašine - navodi, za naš list, izvor blizak istrazi.

- Navodno, te večeri je bila i gusta magla, koja je dodatno smanjila već slabu vidljivost. Vozač "nive", koji je radio za jednu podizvođačku firmu, nije smeo da bude na tom mestu. Međutim, nepoznavanje i teška konfiguracija terena, u kombinaciji sa slabom vidljivošću, doveli su do stravične tragedije. Od vozila, preko kojeg je prešla mašina za ravnanje puteva nosivosti 75 tona, bukvalno nije ostalo ništa, osim krhotina, a radnik je zgnječen, tako da je lekar samo mogao da konstatuje smrt. Prema rezultatima obdukcije, nesrećni mladić je preminuo usled višestrukih preloma celog tela - pokazali su rezultati obdukcije.

- Vozač "nive" je bio potpuno neprepoznatljiv - navodi naš sagovrnik.

Smrskani auto kojim je upravljao Nemanja Petrović

- Buldožer je na putničkom vozilu, kao da je od papira, najpre smrskao krov, nakon čega je prešao preko vozila i nesrećnog radnika, bukvalno zgnječio. Naš sagovornik dodaje da je, nakon što je prešao preko "lade", vozač buldožera nastavio da se kreće, jer nije ni osetio da je prešao preko drugog vozila.

Ovo, inače, nije prva nesreća u majdanpečkom rudniku. Ostalo je zabeleženo da je u tom ležištu poginuo Tomislav Maksimović (62), koji se nalazio u rudarskom kontejneru, na koji je pala stena i, za tren oka, odvukla ga na dno jezera na površinskom kopu. Za Dan rudara u Majdanpeku je poginuo Dejan Miljković (48), radnik niške firme "Erozija". On je nastradao kada ga je stranica kamiona udarila u glavu, od čega je podlegao povredama. U ovom rudniku je nastradao i Radoš Ristić (57), iz Blaca, koji je propao kroz pod u majdanpečkoj flotaciji i preminuo na licu mesta.

DAMPER PREŠAO PREKO DžIPA

KAMION za prevoz rude u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, nosivosti 130 tona, koji je išao u rikverc, pre dve godine na površinskom kopu "Veliki Krivelj" prešao je preko džipa marke "hjundai" u kome su bila dvojica radnika RTB - Ivica Đorđević i Ljubiša Đorđević, koji su to gaženje, pravim čudom - preživeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest