VANREDNA KONFERENCIJA MINISTRA POLICIJE: Srbija nikada neće dozvoliti neki novi Zemunski klan, niko nije jači od države

Novosti online

04. 02. 2021. u 10:01

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin drži konferenciju za novinare povodom velike akcije hapšenja 16 lica optuženih za najteža dela, među kojima su i Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković.

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ: Србија никада неће дозволити неки нови Земунски клан, нико није јачи од државе

Foto: Printcreen

Funkcioneri MUP su pre obraćanja ministra istakli da država neće tolerisati nikakvo nasilje i kriminal, i da će sve učiniti da građani budu bezbedni.

- Ova grupa se sve vreme krila iza navijačke grupe Partizana, ali napominjem da oni nisu nikakvi navijači već najobičniji kriminalci. Akciju smo planirali mesecima - rekao je Ninoslav Cmolić.

Ministar Vulin je rekao da je iza pripadnika policije neprospavana noć, ali noć na koju su svi ponosni.

- Srbija je ozbiljna zemlja, i nikada neće dozvoliti da se formira neki novi Zemunski klan. Srbija neće dozvoliti da nijedna kriminalna grupa bude veća od države - rekao je Vulin.

On je istakao da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto, i zahvalio se pripadnicima policije, BIA i Tužilaštva.

- To je grupa koja je mučila i ubijala, dilovala drogu. Znate kada je predsednik Aleksandar Vučić pre 100 dana rekao da će se Srbija obračunati sa kriminalom bilo je onih koji su se smejali. Više neće da se smeju. Ako već neće da se izvinjavaju, onda barem neka ćute. Za samo 100 dana smo sklonili sa ulicama opasne kriminalce. Tako se vodi rat protiv kriminala. Možete da ne volite Vučića, ali ovakve rezultate morate da poštujete. 

On je pozvao građane Srbije da veruju u svoju policiju i institucije, i apelovao je na građane da se u slučaju da su trpeli nasilje ili bili na meti kriminalaca da se obrate nadležnim organima.

- Budućnost naše dece je izvesnija, a naša draga Srbija je mnogo sigurnija - zaključio je Vulin.

Podsećamo, tokom noći je pretreseno 30 lokacija.Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da su ta hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije