HIT SNIMAK SRPSKE BANDE KOJA HARA ŠPANSKIM DRUMOVIMA: Lepa devojka namami žrtvu, a onda kreće otimanje (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2020. u 22:05

DEVETOČLANA banda drumski razbojnika iz Srbije, među kojima je i jedna dama, uhapšeni su u subotu u Kataloniji zbog sumnje da su na području Španije izvršili najmanje 30 drumskih razbojništava.

ХИТ СНИМАК СРПСКЕ БАНДЕ КОЈА ХАРА ШПАНСКИМ ДРУМОВИМА: Лепа девојка намами жртву, а онда креће отимање (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Ekipa se tereti da je u poslednjih devet meseci na različite načine na drumovima pljačkala strane turiste, ali i lokalce, kada je pandemija "očistila" puteve od stranaca.

Srbi su imali razrađenu šemu za pljačkanje. Jedna je uključivala zgodnu damu, koja bi se na putu našla u nevolji, a potom bi druge vozače molila za pomoć. Kada bi neko stao da joj pomogne, iz njenog vozila bi izletela dvojica koji bi napali pomagača i opljačkali ga.

Druga je bila mnogo manje nasilna. Naime, banda bi nekom izbušila gumu na parkingu ili stajalištu, a potom bi to vozilo pratila sve dok vozač ne bi bio prinuđen da stane. Potom bi, kao dobri drugari na drumu, stali da čoveku ponude pomoć. Dok bi dvojica članova bande sa vlasnikom vozila menjali probušenu gumu, treći bi krišom odnosio sve dragocenosti iz vozila.

Policija je saznala za razbojnike kada su uznemireni vozači počeli da zovu i prijavljuju da su opljačkani na drumu. Srećom po policiju, bandu su snimile i sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako su lopovi pelješili žrtve kojima bi prethodno izbušili glumu.

U akciji hapšenja srpskih razbojnika učestvovalo je oko 100 policajaca, a u njihovim stanovima pronađeno je više od 40.000 evra, nakit, ali i satovi i gedžeti u vrednosti od oko 38.000 evra.

Istragom je ustanovljeno da su privedeni Srbi od ranije poznati policiji zbog brojnih krivičnih dela. Oni su naime na drumovima harali i 2012. godine, zbog čega su i hapšeni. Mnogi od njih su, nakon puštanja na slobodu, nastavili sa starim navikama.

Za sada nije poznato koliko godina robije im preti, u slučaju da budu osuđeni.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti