PRESUDA POČETKOM DECEMBRA: Okončan pretres protiv Nenada Arsića

D. Z.

23. 11. 2020. u 18:43

PRED većem Osnovnog suda u Prištini danas je saslušanjem svedoka okončan glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Nenada Arsića iz Čaglavice, kojeg specijalno tužilaštvo Kosova tereti da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom 1999. godine u prištinskom naselju Emšir.

ПРЕСУДА ПОЧЕТКОМ ДЕЦЕМБРА: Окончан претрес против Ненада Арсића

Foto Depositphotos

Za 4. decembar zakazano je iznošenje završnih reči, dok će tri dana kasnije biti izrečena presuda.

Prema rečima advokata Dejana Vasića, Arsićevog branioca, juče je kao svedok odbrane saslušana Anđelka Ćup, novinarka iz Gračanice, koja je potvrdila Arsićev alibi da dan kada se po tužilaštvu sve dogodilo, ovaj nije bio u Prištini, već na slavi kod svoje sestre u Vrnjačkoj Banji. Isti iskaz potvrdila su ranije i još dva svedoka.

Arsića tužilaštvo tereti da je tokom ratnih sukoba navodno nečovečno postupao prema Jakupu i Skenderu Šalji, tako što ih je navodno tukao, prisiljavao da piju rakiju i pevaju pesmu "Oj, Srbijo, mila mati".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela