POLICAJCI IM REKLI DA "NE DIŽU PRAŠINU": Srbi uznemireni posle pokušaja otmice devojčice (11) u selu u Opštini Obilić

D. ZEČEVIĆ

07. 10. 2020. u 22:22

POKUŠAJ kidnapovanja srpske devojčice u Babinom mostu uznemirio je ovdašnje Srbe koji opominju na učestale napade na srpsku decu.

ПОЛИЦАЈЦИ ИМ РЕКЛИ ДА НЕ ДИЖУ ПРАШИНУ: Срби узнемирени после покушаја отмице девојчице (11) у селу у Општини Обилић

Ilustracija policija Foto I. Radulović

 Naime, nepoznate osobe pokušale su danas popodne oko 15,30 časova da uvuku u automobil jedanaestogodišnju T.D iz većinski srpskog sela u opštini Obilić.

Kako je "Novostima" potvrdio Žarko Petrović, direktor ovdašnje osnovne škole, devojčica se nalazila na ulici, par stotina metara od kuće, po povratku sa lekarskog pregleda u okolnom Prilužju.

- Oko pola tri uzeo sam decu iz Babinog mosta, koja sutra treba da idu na trening na Gazivode, da odradre lekarski pregled u Domu zdravlja u Prilužju. Decu sam vratio kući, a ovu učenicu petog razreda ostavio sam na putu nadomak kuće - priča Petrović. - Oko 19.00 sati došao mi je otac devojčice i ispričao kako su kraj nje stala kola u kojima su bila četvorica Albanaca. Jedan od njih je izašao i pozvao da priđe kolima. Srećom, pobegla je u prvo dvorište jer je kapija bila otvorena.

Direktor Petrović napominje da su deda i majka devojčice otišli u policijsku stanicu da prijave pokušaj otmice, ali su ih tamo provocirali kazavši im kako bi kidnaperi da su to želeli svakako kidnapovali devojčicu.

Automobil u kojem su bili napadači, kako saznajemo, otišao je u pravcu albanskog dela sela, a pripadnici kosovske policije sugerisali su roditeljima da “ne dižu prašinu oko čitavog slučaja”.

Sličan incident dogodilo se nedavno u susednom selu Plemtina, kada su nepoznate osobe pokušale da uvuku u kola devetogodišnjeg mališana srpske nacionalnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina