„NISAM MISLIO DA UBIJEM VUČIĆA“: Suđenje zbog pretnji predsedniku Srbije

S. J. M.

28. 07. 2020. u 11:07

RASPRAVLjAO sam se sa "botovima" na "Tviteru", bio sam isproviciran nekim komentarima i vređanjima, pa sam to napisao. Nisam mislio da Aleksandra Vučića fizički eliminišem, niti da mu ugrozim sigurnost, već sam mislio na njegov nestanak sa političke scene. Nisam kriv za to za što me terete.

„НИСАМ МИСЛИО ДА УБИЈЕМ ВУЧИЋА“: Суђење због претњи председнику Србије

Hapšenje Miloševa / Foto MUP

Ovo je juče iznoseći odbranu u Višem sudu kazao Dragan Milošev (48), optužen za ugrožavanje sigurnosti predsednika republike i držanje dva puščana metka u kući. On je početkom maja na "tviteru" napisao "ubiti Vučića, ubiti smrada, čerečiti go...".

- Napisao sam grube reči koje su izazvane mojim nezadvoljstvom kao običnog čoveka. Nisam imao nameru da pozivam na Vučićevo ubistvo, već me jedino zanima da od svog rada mogu normalno da živim - rekao je na sudu Milošev.

Branilac Ana Matić zatražila je da se Miloševu ukine pritvor i da mu se dok traje suđenje zabrani korišćenje intereneta i društvenih mreža. SudijaVladan Ivanković je to odbio uz objašnjenje da još nije izdržao ni kućni zatvor kojim je ranije kažnjen, a u kratkom roku je počinio još dva krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri