"LIDL" POVUKAO PASTU OD SUSAMA ZBOG PREVIŠE PESTICIDA: Evo šta treba da rade potrošači koji su je kupili

E.B.T.

24. 12. 2020. u 12:42

TRGOVINSKI lanac "Lidl" povlači sa tržišta pastu od susama proizvođača WEIAND Gmbh zbog prevelike količine pesticida koji su pronađeni u njoj.

ЛИДЛ ПОВУКАО ПАСТУ ОД СУСАМА ЗБОГ ПРЕВИШЕ ПЕСТИЦИДА: Ево шта треба да раде потрошачи који су је купили

Foto: K.Mihajlović

Potrošače je o tome informisao i putem svog sajta i pozvao one koji su kupili taj proizvod da ga vrate u bilo koju njihovu prodavnicu. Novac će im biti vraćen, kako ističu, i bez dostavljenog računa.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod "1001 delights susam pasta" od 120 grama, proizvođača WEIAND Gmbh sa rokovima upotrebe mart 2022. i jun. 2022. godine, a ne na druge proizvode te kompanije, koji se prodaju u "Lidlu", niti na robu drugih proizvođača.

- Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda "1001 delights susam pasta" od 120 grama, proizvođača WEIAND Gmbh - navodi "Lidl". - Razlog povlačenja je što proizvod nije u skladu sa uredbom Evropske unije 396/2005 i pravilnikom Republike Srbije, Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje, jer je utvrđena povećana količina etilen oksida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)