HRVATSKA ĆE GLEDATI SRBIJI U LEĐA: Velika Vučićeva najava

Novosti online

18. 12. 2020. u 22:46

ХРВАТСКА ЋЕ ГЛЕДАТИ СРБИЈИ У ЛЕЂА: Велика Вучићева најава

Foto: Prva printskrin

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije, jedan je od gostiju u večerašnjoj emisiji "Prava tema" na Prvoj TV.

Kada je u pitanju priključenje NATO-u , Vučić je rekao svoj stav.

Profesor Visković je pitao predsednika kako da do sada nismo pretekli Hrvatsku u ekonomiji, ako je manja država od nas.

- Ekonomija se ne može naglo promeniti. Mi smo bili u zaostaku od njih. Sledeće godine u ovo vreme Srbija će biti daleko ispred Hrvatske po BDP-u, a nikada u istoji nismo bili ni blizu nje.

Predsednik je ukazao na orkestriranu kampanju koja se protiv njega vodila u hrvatskim medijima i upitao prisutne da li je ikada zabeleženo u modernoj istoriji da najtiražniji medij u jednom izdanju ima čak tri autorska teksta usmerena protiv lidera jedne suverene države. 

- U ponedeljak, tri najtiražnija hrvatska lista su objavila tri autorska teksta protiv mene. Jeste li vi ikada čuli, da u jednoj zemlji budu tri autorska teksta protiv predsednika jedne zemlje. Nikada! To su skinuli u utorak, a danas su ga ponovili. Nema tu ličnih uvreda, to su njihova politička sagledavanja, i ja to prihvatam. A šta bi mislite zašto je to tako. Zato što Srbija više nije bašibozuk, već ide napred silovito. Iduće godine u ovo vreme mi ćemo prvi put prestići Hrvatsku po bruto društvenom proizvodu - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Srbija jedna od vodećih zemalja u borbi protiv koronavirusa. 

- Srbija je bila u ekonomiji najgora u Evropi, sada je prva. U borbi protiv korone je sada u prvih pet mesta. Mislim da je naš suštinski problem suočavanje, i pritisak koji se vrši nad zemljom. Srbija je osnažila, ali ne na način da preti bilo kome, već da pomaže svom narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Radoslav

18.12.2020. 23:33

Mi smo postigli velike rezultate i na vreme smo reagovali i uradili smo sve kako bi imali veliku stopu rasta BDP-a, ništa od ovog nebi bilo da nije država na vreme reagovala i uradila sve kako bi postigli ovakve rezultate.

Dejo

18.12.2020. 23:34

Hrvati mogu samo da nam zavide ogroman rezultat smo postigli za ovo kratko vreme a sve to zahvaljujući Aleksandru Vučiću Vladi Republike Srbije koji su preduzeti sve mere kako bi imali veliki boljitak i rast.

Ivana

18.12.2020. 23:45

Hrvatska poslednjih 30 godina želi da živi kao parazit na grbači Srbiji. 1990-2012 godine su iz Srbije milijarde evra, i žele to isto da rade. Njima je glavni cilj kako da zarate u Srbiji, i kako da nas opljačkaju. Oni nemaju način da razvijaju svoju ekonomiju. Prodali su svaki hotel i ostrva.

Biljana M

19.12.2020. 00:38

Od najgore do najbolje ekonomije u Evropi, Srbija je presla tezak put, pun odricanja, rada, ali vodjena mudrom politikom predsednika drzave Aleksandra Vucica. Sada smo ponosni, vredelo je svega.

Raka

19.12.2020. 10:37

Treba sada nastaviti rad na postizanju jos boljih ekonomskih rezultata, i dokazati svima da je srbija ozbiljna i odgovorna drzava koja zna sta hoce i zna da moze.