PROCENA BANKARSKIH ANALITIČARA: Stabilna inflacija i stabilan dinar

B. Ca.

16. 09. 2020. u 15:51

BRUTO domaći proizvod Srbije nastaviće da pada do kraja ove godine, a prema proceni bankarskih analitičara, taj pad će na kraju ove godine iznositi jedan odsto, dok će naredne godine rast biti pet odsto.

ПРОЦЕНА БАНКАРСКИХ АНАЛИТИЧАРА: Стабилна инфлација и стабилан динар

Foto: Depositphotos

Prognoze su i da će ukupan budžetski deficit na kraju godine iznositi 3,5 milijardi evra, odnosno 7,5 odsto BDP-a. Očekivanja finansijskih stručnjaka su i da će inflacija u Srbiji ostati stabilna, odnosno da će rast potrošačkih cena ove godine iznositi 1,7 odsto, a naredne 1,8 odsto.

Dinar je, kako su istakli, i dalje jedna od najstabilnijih valuta na svetu od početka godine, s obzirom na dnevno trgovanje u uskom rasponu od 117,4 do 117,6 dinara za evro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)