PRESTIŽNA OZNAKA: Žig "Čuvarkuća" na više od 700 proizvoda

B.Ca.

26. 11. 2021. u 16:34

VIŠE od 700 poljoprivredno-prehrambenih proizvoda dobilo je u proteklih godinu i po dana prestižnu oznaku domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta Čuvarkuća, koja se dodeljuje u okviru projekta „Stvarano u Srbiji" Privredne komore Srbije.

ПРЕСТИЖНА ОЗНАКА: Жиг Чуваркућа на више од 700 производа

Foto: Promo

U organizaciji Privredne komore Srbije, na 15. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, predstavili su se mali proizvođači dobitnici žiga Čuvarkuća, čiji proizvodi zadovoljavaju najstrože propise. Posetioci su na štandu PKS „Čuvarkuća" imali priliku da se uvere u kvalitet domaćih namirnica, mleka, sireva, jogurta i pavlake, meda, piva i rakije, sokova i džemova, kolača, i ostalih proizvoda napravljenih isključivo od sirovina iz naše zemlje.

Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju PKS, pozvao je sve proizvođače čiji su proizvodi napravljeni u Srbiji od domaćih sirovina, da apliciraju za žig Čuvarkuća putem sajta PKS.

- Obzirom da je Srbija zemlja zdrave hrane, a proizvodimo je više od svojih potreba, PKS će u narednom periodu promovisati Čuvarkuće u inostranstvu kako bi se proizvodi stvoreni u našoj zemlji pozicionirali na međunarodnim tržištima - rekao je Bogunović.

Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda PKS, izjavio je da pored sirovine koja mora da bude domaćeg porekla, ceo proces proizvodnje, takođe, mora da bude u Srbiji.

- Čuvarkuća daje dodatni vetar u leđa malim proizvođačima da budu vidljiviji na tržištu -  poručio je Budimović i naveo da 75 odsto vrednosti koja se utroši za jedan proizvod, poput proizvodnje sirovina, plata, poreza, ostaje u Srbiji čime se jača domaća ekonomija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)