VREME U SRBIJI: Stiže visinski ciklon, donosi jake pljuskove i grmljavinu - meteorolog objavio detaljnu prognozu

Novosti online

19. 05. 2021. u 21:09

VREMENSKA prognoza kaže da nas i sutra očekuju obilnije padavine.

ВРЕМЕ У СРБИЈИ: Стиже висински циклон, доноси јаке пљускове и грмљавину - метеоролог објавио детаљну прогнозу

Foto: Ilustracija

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da se nastavlja veoma promenjivo majsko vreme.

- Danas novo pogoršanje vremena, u naredna dva dana i obilnije padavine. Nastavlja se veoma promenjivo majsko vreme. Do kada nas očekuje hladnije vreme sa jačim grmljavinskim pljuskovima i kada će doći do stabilizacije vremena?

Jače naoblačenje koje je u toku jutra zahvatilo severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Sredinom dana i posle podne biće uslova za grmljavinske nepogode sa obilnijim pljuskovima, ponegde i sa gradom, a očekuju se i jaka električna pražnjenja. Današnji dan doneće severnim i severozapadnim predelima Srbije, Vojvodini i širem području Beograda lokalno i preko 20-30 mm kiše po kvadratnom metru za manje od 12 sati. Na jugu i istoku Srbije pre podne i sredinom dana biće suvo i sa sunčanim intervalima, a na krajnjem jugu Srbije tokom celog dana suvo.

Jugozapadni vetar biće danas u skretanju na severozapadni, posle podne na udare prolazno i jak. Maksimalna temperatura biće danas od 15°C na severozapadu do 25°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 19°C.

U Srbiji u četvrtak pod uticajem visinskog ciklona, biće oblačno i hladno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i obilnije padavine, ponegde i jači grmljavinski pljuskovi. U mnogim predelima očekuje se da padne od 10 do 30 mm, lokalno i više kiše po kvadratnom metru.

Duvaće umeren do jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 10 do 12°C, maksimalna dnevna od 12 do 18°C, u Beogradu temperatura tokom dana od 10 do 14°C.

U Srbiji u petak tokom jutra razvedravanje, pa će u nastavku dana biti pretežno sunčano i toplije, samo još na jugu i istoku u toku prepodneva sa kišom. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju. Maksimalna temperatura od 18 do 22°C, u Beogradu do 21°C.

U subotu pretežno sunčano i toplo. Krajem dana na severu i zapadu prolazno naoblačenje. Maksimalna temperatura od 23 do 27°C, u Beogradu do 26°C.

U nedelju sunčano, na severu i zapadu svežije, a krajem dana prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 20°C na severu Vojvodine do 28°C na jugu Srbije, u Beogradu do 23°C.

Početkom sledeće sedmice sunčano i veoma toplo, samo u ponedeljak na jugozapadu jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u utorak do 30°C.

Dakle, nastavlja se veoma promenljivo majsko vreme. Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 22 do 25°C, tako da će maksimalna temperatura u četvrtak biti niža za 5 do 10 stepeni u odnosu na prosečne vrednosti, za vikend za 3 do 5 stepeni niže, a za vikend uglavnom u granicama prosečnih vrednosti - napisao je meteorolog Đorđe Đurić na Fejsbuku, a vremenska prognoza je česta tema njegovih objava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUP SRBIJE O NEDELJI NASTRADALIH U SAOBRAĆAJU:  Saobraćajne nesreće vodeći uzrok smrti dece i  mlađih od 24 godine