LAŽNI HIRURG VARAO I OPERISAO ŽENE PO CELOM REGIONU: Isplivale nove informacije - Sava je čak i podučavao svom "umeću" doktore u Albaniji

Novosti onlajn

11. 05. 2021. u 19:42

LAŽNI doktor Sava Knežević ne samo da je unakazio brojne devojke u Srbiji već je obučavao i doktore u Albaniji kako se vrše estetski zahvati!

ЛАЖНИ ХИРУРГ ВАРАО И ОПЕРИСАО ЖЕНЕ ПО ЦЕЛОМ РЕГИОНУ: Испливале нове информације - Сава је чак и подучавао свом умећу докторе у Албанији

Foto: Printscreen

On je 2017. godine, kada je imao svega 19 godina, držao predavanja i pokazivao svoje "umeće" doktorima u klinici "La clinique de Paris" u Tirani. Na internet stranici ove klinike osvanuo je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi u ovoj klinici.

Na jednom od video-snimaka vidi se kako sa iglom u ruci na devojkama vrši estetske tretmane za koje nije obučen, a u isto vreme bez imalo griže savesti igra i peva uz muziku.

Foto: Printscreen

- Prvi smo u Albaniji koji nudimo tretmane za matične ćelije i regenerativnu medicinu. Govorim o zameni hormona, matičnim ćelijama, estetskoj medicini, ishrani i medicini života - kaže Sava na snimku.

Domaći stručnjaci upozoravaju da postoji sumnja i velika verovatnoća da i ova klinika i zaposleni u njoj nemaju nikakva medicinska znanja niti doktorske diplome, jer bi u suprotnom provalili da je Sava prevarant. Doktorka Ana Miholjčić upozorila je devojke koje intervencije rade kod lažnih doktora koji nemaju medicinsko znanje da to može biti jako opasno, a u nekim slučajevima čak i kobno po njih.

- Ako anesteziju daje neko ko ne zna kako se to radi, nije obučen za to i nema potrebne aparate, ukoliko dođe do komplikacija, vrlo lako pacijent može izgubiti život! Kada se dublji slojevi kože oštete, nastaju trajni ožiljci koje ni plastični hirurzi uglavnom ne mogu do kraja da poprave. Veliki problem su i infekcije, zbog toga se sve intervencije moraju raditi u sterilnim uslovima. Apelujem na devojke da dobro provere pre nego što nekome povere svoje zdravlja - rekla je ona za "Informer".

Foto: Printscreen

- Na sajtu Ministarstva zdravlja postoji spisak ordinacija koje se bave plastičnom hirurgijom. Ne mogu niska cena i Instagram reklama da budu jedina preporuka - apeluje ona i dodaje:

- Što se tiče tih edukacija u Albaniji, verujem da je i ta ordinacija neregistrovana, a doktori lažni kao i Knežević. Pravi doktori ne bi pozvali bilo koga, proverili bi ga i prepoznali ga kao šarlatana.

Katarina Liović (33) iz Zagreba, jedna od Kneževićevih žrtava koja je zbog nestručno odrađenog zahvata zamalo ostala bez usne, kaže da je ovo uopšte ne iznenađuje.

- Uopšte me ne čudi, pa on se stalno hvalio kako je zanat "ispekao" u inostranstvu i da je često radio u drugim zemljama. Koliko daleko je išao, najbolje govori da je na svoj Instagram postavljao je slike uspešno odrađenih tretmana jednog poznatog azerbejdžanskog hirurga, a kada sam ga pitala zašto postavlja nešto što nije njegov rad, rekao mi je da je to njegov učenik. Tek kasnije, kada sam provalila da je prevarant, kontaktirala sam sa tim doktorom koji mi je rekao da nikada nije čuo za Savu Kneževića - kaže ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma