ZBOG RASTEREĆENJA MALE MATURE: Prosvetni sindikati za ukidanje kombinovanog testa

LJ.B.

08. 04. 2021. u 15:35

ЗБОГ РАСТЕРЕЋЕЊА МАЛЕ МАТУРЕ: Просветни синдикати за укидање комбинованог теста

Foto: D. Milovanović

UNIJA sindikata prosvetnih radnika Srbije smatra da bi ukidanje kombinovanog testa na završnom ispitu znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature.

- Bila bi to, ne tako mala olakšica malim maturantima, na koje trenutna epidemiološka situacija najnepovoljnije utiče i koje očekuje veliki teret male mature u uslovima pandemije koja ne jenjava. Kako je neizvesno da li će se i kada osmaci vratiti u bilo kakav vid neposredne nastave, takođe je upitno da li će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izaći u susret predlogu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o redukovanoj maloj maturi - kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Bokinjo

08.04.2021. 17:33

Укинути малу матуру и пеијемне испите на факултете. Завршне испите из више предмета на крају средње школе да се прегледају независно од школа ђаци под шифром и са освојеним бодовима конкуеисати на факултете.

Dr

08.04.2021. 17:42

Zaista smatram da im treba, bar toliko, olakšati... Decu slabo ko spominje u ovom haosu, kako se oni nose sa svim ovim novinama koje su ih zadesile... Trebalo bi da Ministarstvo da pozitivan odgovor na inicijativu Sindikata prosvete.

tomkarlo

08.04.2021. 23:31

Zašto bi se odustajalo od testa? Testom se upoređuju vršnjaci koji su svi u istoj situaciji. Ne upoređuju se ovogodišnji rezultati sa prošlogodišnjim ili pretprošlogodišnjim. Svima njima to će pokazati šta su uradili u ovakvoj situaciji. Zašto im oduzeti pravo da saznaju šta mogu u ovakvoj situaciji.