BAŠTE PONOVO RADE, ALI JE POJAČANA KONTROLA: Ovo je vodič kako treba da se ponašate dok sedite u kafiću

Novosti online

05. 04. 2021. u 09:24

NOVE mere koje je predložio Krizni štab važe od jutros u 6 časova.

БАШТЕ ПОНОВО РАДЕ, АЛИ ЈЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА: Ово је водич како треба да се понашате док седите у кафићу

Solidna potražnja za radnicima u kafićima / Foto G. Šljivić

Jedna od novina koja je najviše zanimala građane odnosi se na rad ugostiteljskih objekata.

Najvažnije je da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutru do 22 časa.

Ovo su pravila kojih se morate pridržavati:

- Dozvoljeno je najviše petoro ljudi za istim stolom.

- Obavezan je razmak od dva metra među ljudima što znači da ako odete u paru na piće, morate da sedite isključivo jedni preko puta drugih, uz uslov da je razmak dva metra.

- Maska je obavezna i za stolom. One će morati da se nose i dok se čeka na porudžbinu, ali i u periodu dok ne konzumirate hranu i piće

- Oni koji su primili obe doze vakcine u ugostiteljskim objektima će morati da se ponašaju potpuno isto kao i oni koji nisu vakcinisani, nema razlike.

I ako možemo ponovo da uživamo u ispijanju kafe na otvorenom, na živu muziku ćemo da pričekamo jer je i dalje je zabranjena i u baštama.

Kafići i restorani i dalje mogu da obavljaju šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju bašte, a o otvaranju tržnih centara i eventualnim pravilima pod kojim bi oni mogli da počnu sa radom, kako je najavljeno nakon poslednje sednice Kriznog štaba, razgovaraće se u utotak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna