U SPOMEN SLOBODANA TRIŠIĆA: "Beogradske elektrane" odale počast radniku koji je poginuo tokom NATO agresije (FOTO)

Novosti online

04. 04. 2021. u 13:03

ČLANOVI porodice Trišić, menadžment „Beogradskih elektrana“ predvođen direktorom Radetom Bastom, kolege, sindikati, predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su danas vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je poginuo pre 22 godine na radnom mestu tokom NATO bombardovanja toplane "Novi Beograd".

У СПОМЕН СЛОБОДАНА ТРИШИЋА: Београдске електране одале почаст раднику који је погинуо током НАТО агресије (ФОТО)

Foto: Beogradske elektrane

- Menadžment preduzeća zahvaljuje se vrhovnom komandantu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što svojom promišljenom i mudrom politikom predvodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak i razvoj i posle svih izazova koji su pratili našu zemlju. Srbija danas više nije nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla 1999. godine. Iako su posledice ovog bezumnog čina ostavile traga i na zaposlene u preduzeću, koji i danas obolevaju od najtežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo kao narod da se borimo za istinu i pravdu - navodi se u saopštenju Beogradskih elektrana.

- Tačno pre 22 godine, u četiri časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našeg kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke. Naša obaveza je da sačuvamo sećanje na ovaj tragičan događaj i nedužnu žrtvu. Nismo ni slutili da bi ovaj komunalni sistem Beograda, koji je u potpunosti bio i ostao u civilnoj funkciji mogao biti meta vojnog napada - dodaje se u objavi za medije.

Kako stoji u saopštenju, događaji koji su usledili "pokazali su da je to bilo naivno verovanje"

- Pogibija našeg kolege Slobodana je uvećala dugačak spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada na našu zemlju - istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Trišića i šef službe operativne zaštite od požara i obezbeđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere