OČEKUJU NAS GRČKI PRIJATELJI: Apel Provelegiosa da se srpskim turistima olakša ulazak u tu zemlju

Filip Rodić

22. 03. 2021. u 14:47

POTPREDSEDNIK nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine i Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios apelovao je na grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa da preduzme određene korake kako bi se potpisao bilateralni sporazum između Srbije i Grčke i turistima iz Srbije omogućilo da godišnji odmor provedu u toj zemlji.

ОЧЕКУЈУ НАС ГРЧКИ ПРИЈАТЕЉИ: Апел Провелегиоса да се српским туристима олакша улазак у ту земљу

Foto: Depositphotos

Potpredsednik nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine i Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios apelovao je na grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa da preduzme određene korake kako bi se potpisao bilateralni sporazum između Srbije i Grčke i turistima iz Srbije omogućilo da godišnji odmor provedu u toj zemlji.

U pismu, objavljenom na sajtu "Grčka i Srbija" Provelegios ukazuje da je to neophodno iz dva bitna razloga - zbog lošeg raspoloženja srpskih turista prema odmoru u Grčkoj zbog prošlogodišnje situacije koja je dovela do odliva turista i njihovog odlaska u zemlje koje su bile otvorene za građane Srbije.

Kao drugu bitnu stvar on navodi to što grčki hotelijeri gube svoje goste, budući da su prošle godine turisti od turističkih agencija uzimali zamenske vaučere i odlazili na dostupne destinacije, pre svega u Albaniju, Tursku, Egipat i Bugarsku, koje su veći deo prošlogodišnje sezone bile otvorene za turiste iz Srbije.

- Dakle, ti turisti, a sudeći po raspoloženju i mnogi drugi, vrlo verovatno neće ove godine ni uzimati u obzir Grčku kao destinaciju za odmor, jer su se umorili od prošlogodišnje situacije. A to znači da su grčki hotelijeri sa severa poredno ostali bez turista, koji su ih tradicionalno posećivali godinama - naveo je Provelegios.

Kako je dodao, srpski turisti po broju poseta možda i nisu na visokom mestu, ali oni su poznati po tome što ne menjaju lako destinacije i nisu bogati kao turisti iz razvijenijih zemalja, ali će sve potrošiti na letovanju.

- Zato vas najlepše molim da sve ovo uzmete u obzir i da potpisivanjem bilateralnog sporazuma između Grčke i Srbije omogućite ljudima da uživaju na destinacijama, na kojima su dobrodoošli i na kojima ih očekuju njihovi grčki prijatelji - napisao je Provelegios.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri