RAK NIJE U KARANTINU, PROVERI SVOJE GRUDI: Obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, svake godine nam umre 1.600 žena! (FOTO)

Novosti online

20. 03. 2021. u 21:51

U BEOGRADU su se jutros okupili naši sugrađani koji su jednoglasno poslali važnu poruku SAMOPREGLED MOŽE DA SPASI TVOJ ŽIVOT, a sve u cilju obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke koji se u Srbiji obeležava 20. marta.

РАК НИЈЕ У КАРАНТИНУ, ПРОВЕРИ СВОЈЕ ГРУДИ: Обележен Национални дан борбе против рака дојке, сваке године нам умре 1.600 жена! (ФОТО)

Foto: Promo

U Srbiji svake godine oko 4.600 žena oboli od ovog zloćudnog tumora, a čak 1.600 umre od ove bolesti. Statistika kaže da jedna od osam žena tokom svog života oboli od raka dojke, a usled pandemije koja je paralizovala svet, mnoge žene su zapostavile svoj redovan godišnji pregled grudi i zbog toga je broj obolelih žena ove godine značajno viši.

Sa željom da alarmira svoje sugrađanke, zaposleni iz agencije Pink Elephant pokrenuli su građansku inicijativu i u saradnji sa Udruženjem Žena uz Ženu i studentskom organizacijom IFMSA Serbia organizovali su niz društveno odgovornih akcija i pružili podršku ženama koje sada vode svoju bitku protiv raka dojke, ali i podstakli Beograđanke da već danas obave samopregled.

- Želeli smo da svoj kreativni potencijal i znanje usmerimo ka otvaranju izuzetno važne teme za našu čitavu naciju i zahvalni smo svima koji su se odazvali našem pozivu - poručuju zaposleni Pink Elefanta.

Predsednica Udruženja građana Žena uz Ženu, Ana Dornik, koja se leči od karcinoma dojke podržala je ovu akciju svojim prisustvom i najavila početak rada svoje organizacije koja će pružati psihološku pomoć svim ženama koje se bore protiv ove opake bolesti. Među onima koji su podržali ovu inicijativu našle su se mnoge poznate i javne ličnosti, kao i kompanije koje su prepoznale značaj ove društvene akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)