UVEDENE SU ADEKVATNE MERE: Radojičić otkrio kada očekuje kraj epidemije i upozorio - komunalna milicija može da interveniše i po kućama!

Tanjug

16. 03. 2021. u 20:43

PRVI čovek Beograda Zoran Radojičić izjavio je večeras da je najvažnije da se prvo zaustavi rast broja obolelih od korona virusa, a onda i smanji.

УВЕДЕНЕ СУ АДЕКВАТНЕ МЕРЕ:  Радојичић открио када очекује крај епидемије и упозорио - комунална милиција може да интервенише и по кућама!

Foto: Printscreen/TV Prva

- Situacija je krajnje ozbiljna, mere koje su uvedene su adekvatne, ali ćemo i dalje pratiti situaciju. Bilo je realno očekivati da će pandemija trajati dve godine, kao i prethodne, i ja se nadam da ćemo sledećeg proleća izaći iz toga - rekao je Radojičić u emisiji "Oko" na RTS.

On je istakao da je najbitnije naći balans jer, kako je ukazao, ne može ni zdravstveni sistem da funkcioniše ako nema para i ako ne radi privreda, a privrede nema ako nema zdravih ljudi.

- Moramo solidarno da uđemo u borbu protiv kovida. Da li su dve nedelje dovoljne. To je period inkubacije i mi porast imamo upravo posle većih okupljanja, na skijalištima i drugim mestima. Borimo se da nađemo balans, ne treba da gubimo energiju, već da se krećemo od faze do faze - rekao je Radojičić.

On je dodao da postoji bojazan da će se okupljanja sada preseliti u kuću, ali je istakao da komunalna milicija na osnovu prijave može da interveniše ako se okuplja veći broj ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili