DRŽAVA BRINE O SVIM SVOJIM GRAĐANIMA Vučić: U Srbiji je vakcinisano oko 1.4 miliona građana

Tanjug

01. 03. 2021. u 00:20

ДРЖАВА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА Вучић: У Србији је вакцинисано око 1.4 милиона грађана

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je veoma ponosan što je do sada u vakcinisaciji u Srbiji dato oko 1,432 miliona doza, od čega je 921.000 ljudi vakcinisana prvi put, a 512.000 revakcinisano.

Na pitanje kako komentariše to sto pojedini govore da nije on nabavio vakcine već nadležne službe i to što se Dragan Đilas pohvalio da se sutra revakciniše, iako u isto vreme njegovi mediji vode kampanju protiv vakcinacije, Vučić je rekao:

- Neću da govorim loše o političkim protivnicima pred stranim državljanima i ambasadorima. Mogu da se pohvalim da sam malo pomogao svojim bratskim odnosom sa predsednikom Putinom...Tako mali Đokica zamišlja život - hvala službama".

Vučić je istakao da su svakako BIA i MUP uradili veliki posao kada je reč o smeštaju i čuvanju respiratora i kompletne opreme, kao i dovozu vakcina.

- Ipak, nemojte da se ponašamo kao deca. Zna se kako, zašto i na čiji zahtev se tako krupna politička pitanja rešavaju - poručio je Vučić.

Dodao je da je sreća što se i njegovi politički protivnici revakcinišu, iako su govorili da će da prime samo one vakcine koje se u Evropi primaju, i to sa onim vakcinama za koje su govorili da ih nema.

- Država se stara i za sve druge građane bez obzira na političke razlike, dodao je Vučić i poželeo svojim političkim protivnicima dobro zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Nikola

01.03.2021. 00:56

Nesumnjivo prvaci regiona u procesu imunizacije, milion i više građana sa zdravstvenom zaštitom o kojoj još uvek sanjaju milioni širom sveta. Sve manje nas deli od kolektivnog imuniteta, od završetka noćne more modernog doba.

Ana

01.03.2021. 00:59

Zahvaljujući nabavci adekvatne količine vakcina u Srbiji se uspešno sprovodi masovna vakcinacija koja će nam omogućiti da pobedimo koronu i vratimo život u normalu.

Kole

01.03.2021. 01:06

Moramo da nastavimo da budemo odgovorni kao što smo i do sada bili tako ćemo da pobedimo ovaj virus. Svako od nas treba da primi vakcinu jer vakcina je spas za sve nas.

Mijo

01.03.2021. 01:07

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i našoj državi postigli smo velike rezultate u borbi protiv ove pandemije nabavkom dodatnih količina vakcina uspećemo da se izborimo svi zajedno i da pobedimo ovog nevidljivog neprijatelja.

bane

01.03.2021. 08:31

Gradjani moraju da poslusaju struku i da budu disciplinovani imamo dovoljan broj vakcina ali disciplina mora da postoji da bi se sproveo plan imunizacije.

nada

01.03.2021. 08:32

Nabavili smo velike količine vakcina što je pre svega za svaku pohvalu. Ponosan sam na sve što smo uradili kao zemlja kako bi pobedili ovaj opaki virus koji je zadesio sve nas.

Mily

01.03.2021. 09:36

Pristigle vakcine nas su apsolutni spas u ovoj zestokoj borbi protiv korona virusa, koja traje vec vise od godinu dana! Hvala beskrajno nasim prijateljima Rusima na vakcinama!