NEĆE NAM VIŠE JASENOVAC BITI 10 MINUTA ČASA: Vučić podnosi zahtev da država od sada štampa udžbenike

Novosti online

27. 02. 2021. u 11:03

НЕЋЕ НАМ ВИШЕ ЈАСЕНОВАЦ БИТИ 10 МИНУТА ЧАСА: Вучић подноси захтев да држава од сада штампа уџбенике

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je danas na TV Prva, i otkrio je da će država od sada štampati udžbenike iz srpskog, geografije i istorije.

- Izneću predlog Vladi, veliku stvar, a to je da od sada država pravi udžbenike iz istorije, srpskog jezika i geografije. Neće nam više Jasenovac biti samo 10 minuta jednog školskog časa. 

On je rekao da poštuje tržišnu utakmicu, ali da se ne sme dozvoliti relativizovanje naše istorije od strane raznih izdavača.

- Pa, neka neko njima oduzme dete iz naručja (Danak u krvi), neka pišu kako je to bila dobra prilika. Da vam Jasenovac bude 10 minuta jednog časa, to okačite mačku o rep - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Slobodan Boda

27.02.2021. 11:36

Podrzavam to da drzava stampa udzbenike pogotovu iz spskog jezika, istorije i geografije. Smatram da ce se u svim oblastima konsultovati domaci a u svetu renomirani strucnjaci i naucnici tako da ni jedna lekcija ne bude pod bilo kakvim "znakom pitanja". Obrazovanje, udzbenici, skolski program nisu predmet "biznisa" vec su to oblasti od neprocenjivog interesa za stabilnost i buducnost zemlje.

Bojan

27.02.2021. 13:19

Хвала Богу !!!! И одмах почните инсистирање на српском, СРПСКОМ, језику и у медијима, а не да се појављују остали (хрватски пре свега) дијалекти и речи (није проблем ијекавица него дословце хрватске новоречи, титлови...) и разне енглеске посрбљене верзије свега и свачега (не само речи, него чак су и идиоме почели да преводе(!!!) и бајаги користе тзв. самосматрајући "штаимавезејасамбашутрендуиутицајан" пајаци. Не мора инсистирање на ћирилици, али на граматички чистом срспском језику у свим медијима, надам се да ће кад тад почети.

Marko Kraljević

27.02.2021. 13:25

Ovo je jako bitna stvar za naš narod, i jačanje i podizanje nacionalne svesti...Da nam niko nikada više ne falsifikuje istoriju i sve ostalo... Bravo Predsedniče... Živela Srbija!!!

Lena

27.02.2021. 16:48

Ovo je odlicna ideja, jer nasa omladina mora biti upoznata sa istorijskim desavanjima nase nacije i svih zrtava koje su pretrpljene, ne bi li smo mi bili danas tu gde jesmo!