KOVID BOLNICA U BATAJNICI BELEŽI REKORDAN BROJ PRIJEMA: Doktorka Adžić Vukičević upozorila - Epidemijska situacija je veoma teška!

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 10:54

DIREKTORKA kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da je epidemijska situacija veoma teška i da je samo juče u tu bolnicu primljeno 60 pacijenta.

КОВИД БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ БЕЛЕЖИ РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈЕМА: Докторка Аџић Вукичевић упозорила - Епидемијска ситуација је веома тешка!

Foto: Printskrin

Danima je najviše novoobolelih u Beogradu. Sve je više i prvih pregleda u kovid ambulantama i onih na bolničkom lečenju. Porast broja pacijenata beleži i kovid bolnica u Batajnici.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da je epidemijska situacija veoma teška i da je zdravstveni sistem prenapregnut.

Prema rečima doktorke Adžić, juče je bilo rekordan broj prijema, 60 pacijenta je leglo u bolnicu.

U jedinicma intenzivne nege nalazi se 60 pacijenta, od kojih su 32 intubirana.

U petak je, kaže, otvorena još jedna poluintenzivna jedinica sa 40 mesta, a ono što zabrinjava što će morati da otvore i jednu intenzivnu jedinicu kapaciteta 20 kreveta.

Ukazala je da je najveći broj pacijenta između 40 i 50 godina, kao da je otprilike isti broj muškaraca i žena koji su hospitalizovani.

- Ima oko 400 mesta u drugom delu bolnice, ali za to mora da se opredeli dovoljan broj kadra, zdravstvenih radnika, što znači da ćemo sada biti primorani da iz bolnica koje nisu u kovid sistemu povlačimo anesteziologe, lekare razičitih profila specijalnosti - istakla je doktorka Adžić Vukičević.

- Ti mladi su odlazili na odmore, na skijanje i oni su se vraćali zaraženi. Većina njih nije znala da su zaraženi i oni su se vraćali svojim roditeljima i prijateljima i tako su obolevali kao kontakti - objasnila je doktorka.

- Ukoliko dođe do još većeg porsta obolelih, kovid bolnica u Batajnici je spremna, kaže doktorka i dodaje da očekuje pomoć matične baze Kliničkog centra Srbije, da se popune jedinice intenzivnog lečenja sa lekarima zdravstvenim radnicima - navela je doktorka Tatjana Adžić Vukičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!