KOVID BOLNICA U BATAJNICI BELEŽI REKORDAN BROJ PRIJEMA: Doktorka Adžić Vukičević upozorila - Epidemijska situacija je veoma teška!

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 10:54

DIREKTORKA kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da je epidemijska situacija veoma teška i da je samo juče u tu bolnicu primljeno 60 pacijenta.

КОВИД БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ БЕЛЕЖИ РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈЕМА: Докторка Аџић Вукичевић упозорила - Епидемијска ситуација је веома тешка!

Foto: Printskrin

Danima je najviše novoobolelih u Beogradu. Sve je više i prvih pregleda u kovid ambulantama i onih na bolničkom lečenju. Porast broja pacijenata beleži i kovid bolnica u Batajnici.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da je epidemijska situacija veoma teška i da je zdravstveni sistem prenapregnut.

Prema rečima doktorke Adžić, juče je bilo rekordan broj prijema, 60 pacijenta je leglo u bolnicu.

U jedinicma intenzivne nege nalazi se 60 pacijenta, od kojih su 32 intubirana.

U petak je, kaže, otvorena još jedna poluintenzivna jedinica sa 40 mesta, a ono što zabrinjava što će morati da otvore i jednu intenzivnu jedinicu kapaciteta 20 kreveta.

Ukazala je da je najveći broj pacijenta između 40 i 50 godina, kao da je otprilike isti broj muškaraca i žena koji su hospitalizovani.

- Ima oko 400 mesta u drugom delu bolnice, ali za to mora da se opredeli dovoljan broj kadra, zdravstvenih radnika, što znači da ćemo sada biti primorani da iz bolnica koje nisu u kovid sistemu povlačimo anesteziologe, lekare razičitih profila specijalnosti - istakla je doktorka Adžić Vukičević.

- Ti mladi su odlazili na odmore, na skijanje i oni su se vraćali zaraženi. Većina njih nije znala da su zaraženi i oni su se vraćali svojim roditeljima i prijateljima i tako su obolevali kao kontakti - objasnila je doktorka.

- Ukoliko dođe do još većeg porsta obolelih, kovid bolnica u Batajnici je spremna, kaže doktorka i dodaje da očekuje pomoć matične baze Kliničkog centra Srbije, da se popune jedinice intenzivnog lečenja sa lekarima zdravstvenim radnicima - navela je doktorka Tatjana Adžić Vukičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama