"PRERANO JE ZA POPUŠTANJE MERA": Gradonačelnik Radojičić poslao važan apel svim građanima

Novosti online

21. 02. 2021. u 15:15

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić rekao je da su istraživanja pokazala da se deset procenata građana, u situacijama kakva je pandemija, ponaša iracionalno.

ПРЕРАНО ЈЕ ЗА ПОПУШТАЊЕ МЕРА: Градоначелник Радојичић послао важан апел свим грађанима

Foto N. Skenderija

Radojičić kaže bahatost koja se ispoljava nepoštovanjem mera često tumači kao glupost koja u kombinaciji s iracionalnošću dovodi do ugrožavanja zdravlja, što se, ukoliko objašnjenja i preventivno delovanje ne daju rezultat, sankcioniše.

Radojičić ocenjuje i da striktne mere u borbi protiv pandemije ne mogu biti na snazi godinu dana. Okolnosti poput potrebe da država i gradovi funkcionišu - kao i društvo, ili da privreda radi jesu od ticaja za stvaranje rizičnih situacija, ali zahtevaju i potrebu da se rizici, kroz poštovanje preporuka Kriznog štaba, svedu na najmanju mogući meru.

- Oscilacije mera su neminovne, a neke odluke se moraju donositi unapred. Na popuštanje pažnje, utiču i uspešan proces vakcinacije - vakcinisano je preko milion građana, činjenica da je nabavljena velika količina vakcina. Sve to stvara utisak da je možda vreme da mere popuste, međutim za to je prerano - ističe Radojičić.

Poručuje da se dalje moraju nositi maske i držati distanca. Ocenjuje da je sam proces vakcinacije dobro je organizovan. Pored Domova zdravlja postoje i dva su mesta za masovnu vakcinaciju - Belekspo centar i Beogradski sajam. Ako bude potrebe, kaže da će se organizovati i dodatna.

Radojičić govoreći za emisuju Magazin nedeljom Prvog programa Radio Beograda, naglašava da opuštanja nema.

- Iako smo glavni deo borbe protiv korone dobili, da kao građani i Srbije i Beograda do kraja da ćemo uskoro zajedno slaviti pobedu protiv virusa, moramo ostati istrajni i odgovorni - poručio je Zoran Radojičić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri