ŽIVOT BEZ KORONE OD LETA? Marija Gnjatović otkriva koliko smo daleko od imunizacije nacije i upozorava - očekujem pogoršanje!

Novosti online

17. 02. 2021. u 20:39

ЖИВОТ БЕЗ КОРОНЕ ОД ЛЕТА? Марија Гњатовић открива колико смо далеко од имунизације нације и упозорава - очекујем погоршање!

Foto: Jutjub/Printskrin

DA bi se zaustavilo širenje virusa korona, potrebno je da imunitet ima 60 posto stanovništa.

Koliko smo daleko od toga, šta bi moglo da ubzra imunizaciju nacije i uspori tok pandemije, ima li opasnosti od novog talasa, da li je vakcina konačan odgovor i kada se postiže puna ekifasnost, o tome je na TV Vesti pričala Marija Gnjatović sa Instituta za primenu nuklearne energije.

- Očekujem da će biti pogoršanje, nadam se ne značajno. Videćemo u narednih nekoliko dana. Rusku vakcinu sam primila, dve doze. Nakon druge doze, radila sam analizu antitela. Mi imamo sreću da imamo tri vakcine u ponudi, vakcinu treba primiti - priča Marija Gnjatović.U program se uključila gledateljka koja je putem video-poruke pitala kada će se život vratiti u normalu. Gnjatović ističe da smatra kako će se to dogoditi do leta.

- Očekujem da će do leta biti dosta povoljnija situacija. Znam da smo to slušali i prošle godine, ali nije bilo vakcina. Vakcinacija je jedini način da se s ovim izborimo. Jako je važno da se u što većem broju ljudi vakcinišu u što kraćem periodu - govori Gnjatović.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zoran

17.02.2021. 21:01

Od proleca do zime svi u banje, hotele i planine na oporavak. Da usluzne delatnosti, vrate pare koje su im davane bez rada a ne na more. Tako se resava ekonomska kriza i dalji razvoj.

primedbica

18.02.2021. 08:15

Ако срби овако наставе да "поштују" мере и савете од лекара нећемо ни ѕа 5 година да скинемо маске!