ZBOG ZABRANE PROLASKA EKIPI RTS: Protest predstavnika medija na Jarinju (VIDEO)

D. Z.

17. 02. 2021. u 11:39

DESETOMINUTNOM blokadom desetak novinarskih ekipa podražalo je ekipu RTS na Jarinju, kojoj već treći dan ne daju da uđe na KiM.

ЗБОГ ЗАБРАНЕ ПРОЛАСКА ЕКИПИ РТС: Протест представника медија на Јарињу (ВИДЕО)

Foto: D. Z.

Ekipi RTS-a danas su se u 10 sati na administrativnom prelazu Jarinje pridružili predstavnici medija i članovi ogranka Društva novinara Kosova i Metohije.


Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo „Sloboda medija“, „Sloboda kretanja“, „Pravo na slobodno izveštavanje“, „Sloboda govora“...

Svetlana Vukmirović, urednica emisije „Pravo na sutra“, rekla je da od ponedeljka do danas nije dobila nikakvo objašnjenje zašto ne može da uđe na Kosovo.


-Neshvatljivo je da međunarodna zajednica kojoj su puna usta slobode medija ne reaguje na ovu zabranu ulaska ekipi RTS na Kosovo, čime se osim slobode govora, krši i sloboda kretanja-istakao je Budimir Ničić, predsednik Društva novinara KiM.


Član Uprave Udrženja novinara Srbije Dragana Zečević istakla je "da je sloboda medija osnov demokratije jednog društva, što očito nije sličaj sa kosovskim društvom, a ukoliko je problem emisija „Pravo na sutra“, da li to znači da je i Srbima na Kosovu uskraćeno pravo na sutra".

Kosovska policija već treći dan ne dozvoljava ekipi RTS-a da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine. Ekipa i dalje čeka obrazloženje zašto im je zabranjen ulazak.

Emisija "Pravo na sutra" posvećena je životu na Kosovu i Metohiji i emituje se utorkom na Drugom programu RTS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)