SKANDAL NA JARINJU: Policija lažne države već 24 sata blokira ekipu RTS

D. Z.

16. 02. 2021. u 10:44

EKIPA RTS-a koja realizuje emisiju „Pravo na sutra“ i koja je službeno krenula na Kosovo i Metohiju nalazi se od juče popodne na administrativnom prelazu Jarinje jer im kosovska policija ne dozvoljava ulazak.

СКАНДАЛ НА ЈАРИЊУ: Полиција лажне државе већ 24 сата блокира екипу РТС

Foto: D. Zečević

Naime,prema rečima urednice emisije Svetlane Vukmirović, ekipa je na administrativni prelaz Jarinje stigla juče oko 12.30, od kada ne mogu da stupe na Kosovo i Metohiju.

Svetlana Vukmirović/Foto: D. Zečević

 

- Kosovska policija nam je rekla da bi nas što se njih tiče pustili ali da čekaju odgovor iz ministarstva inostranih poslova u Prištini - ističe Vukmirovićeva i dodaje da se i ranije dešavalo da na ovom prelazu zaustavljaju ekipu sa kojom odlazi na teren na KiM ali da je zadržavanje bilo daleko kraće od pola sata do sat vremena.

Zbog situacije u kojoj su se našli ekipa RTS-a obavestila je Dejana Pavićevića oficira za vezu Beograda u Prištini koji im je saopštio da je o njihovom slučaj obavešten i Brisel.

Inače, ekipa RTS-a i dalje čeka ulazak na Kosovo na prelazu Jarinje gde su ostali i tokom protekle noći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)