DOKTORKA JEVĐEVIĆ UPOZORAVA: Ukoliko želite da primite vakcinu protiv korone, jedna stvar je zabranjena

Novosti online

15. 02. 2021. u 17:11

POJAVILE su se indicije da fileri, hijaluron i silikoni mogu da izazovu alergijsku reakciju nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

ДОКТОРКА ЈЕВЂЕВИЋ УПОЗОРАВА: Уколико желите да примите вакцину против короне, једна ствар је забрањена

Foto: Printskrin Prva

- Kao i za svaki drugi lek, i za estetske intervencije mora da se određen vremenski period radi na kliničkim ispitivanjima. Bilo koji od simptoma da se javi, na primer glavobolja, pacijent treba da odustane od estetske operacije - rekla je doktorka estetske medicine Maja Jevđević.

Ona je navela studiju prema kojoj je tri od 30.000 pacijentkinja koje su primile Astrazeneku, dobilo i alergijsku reakciju posle hijeluronske injekcije.

Mada ističe da je to zanemarljiv broj, ipak savetuje kako ali ne bi trebalo istovremeno raditi tretman i primati vakcinu protiv korona virusa.

- Bilo koja estetska injekcija da je u pitanju, nije pametno primati vakcinu, samo kako bi se pratili efekti intervencije. Kod žena koje prvi put dođu na injekciju hijeluronske kiseline ili botoks, dve nedelje se prati stanje kako bi mogle da se prijave bilo kakve nuspojave - objasnila je dr Jevđević za TV Prva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas