KUSTURICA PRIMIO RUSKU VAKCINU: "Srbi smatraju da je najbolja!"

Novosti onlajn

12. 02. 2021. u 10:46

SRPSKI režiser Emir Kusturica primio je rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštila je ruska agencija „Rosotrudničestvo“.

КУСТУРИЦА ПРИМИО РУСКУ ВАКЦИНУ: Срби сматрају да је најбоља!

Foto Ž. Knežević

- Već sam primio prvu dozu, a sledeću ću 17. februara - rekao je režiser, saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Rosotrudničestva“.

Kusturica smatra da većina Srba veruje upravo ruskoj vakcini.

- Beogradska elita, koja je bliska Zapadu, veruje u 'Fajzer' i 'Modernu', ali mislim da 80 odsto Srba veruje Rusima i veruje u efikasnost 'Sputnjika Ve' (Sputnik V). Smatraju je najboljom vakcinom i nadaju se da će je biti više u Srbiji. Ta vakcina nam je najvažnija - rekao je Kusturica.

Ranije je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je ruski „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) toliko popularan u Srbiji, rekao je on, zbog podataka o efikasnosti, ali i osećaja prijateljstva i poverenja između dve zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mirela

12.02.2021. 11:55

I ja bih, aplicirala sredinom decembra i nikako da me pozovu. Koji su to gospodnji putevi da se to ipak desi. Drago mi za Kusturicu, on je nase nacionalno blago!

Boba NS

12.02.2021. 12:56

sve sam vrhunski poznavaoci medicine pa moze da proceni koja je bolja. Nego neka Emir pogleda u svoju kucnu apoteku i pronadje samo jedan ruski lek. Samo jedan, mislim kad preferira rusku medicinu