PETKOVIĆ SUTRA NA KOSOVU: Direktor Kancelarije za KiM obilazi područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama

D.Zečević

13. 01. 2021. u 23:19

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obići će sutra, 14. janura poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama, na Kosovu i Metohiji.

ПЕТКОВИЋ СУТРА НА КОСОВУ: Директор Канцеларије за КиМ обилази подручја и домаћинства која су претпела штету у поплавама

Petar Petković / Foto promo

Petković će najpre su opštini Kosovska Kamenica u 8:20 sati u selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije. Nakon toga, Petković će, kako je najavljeno u saopštenju za javnost,  oko 8:45 sati u selu Donje Močare sastati sa meštanima sela, kojima je bujica odnela most. Pri tome su trideset četiri domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice. 

- U 9:30 sati u Ranilugu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obići će devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama. Sat kasnije, u 10:30 sati u Šilovu, Petković će posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će ragovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da će u selu Lepina u 12 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posetiti porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete nakon poplava.

Takođe, u selu Ugljare oko 12:45 Petković će obići poplavljena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj. Predviđeno je da oko 13:30 sati, u Gračanici, u ulici Stefana Dečanskog, Petković razgovara sa građanima i upozna se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode. Potom će, oko 14 sati u selu Donja Gušterica Petković obići višečlanu porodicu Savić, sa kojom će razgovarati o problemima koji su nastali nakon povlačenja vode.

U 15:30 sati Petković će obići poplavljeno selo Kuzmin, u kome su poplave ostavile velike posledice, dok će posle 17 sati Petković posetiti sever Kosmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024