OLUJNO NEVREME, PA PROLEĆNO JUTRO: Meteorolog za "Novosti" otkriva kakvo vreme nas čeka poslednjih dana 2020. godine

S. V.

29. 12. 2020. u 11:13

NEVREME koje je jutros oko tri časa zahvatilo Beograd, posledica je jakih vetrova.

ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ, ПА ПРОЛЕЋНО ЈУТРО: Метеоролог за Новости открива какво време нас чека последњих дана 2020. године

Foto: Depositphotos

Samo na teritoriji prestonice udari vetra noćas su bili i do 80 kilometara na čas. Posle udara od kojih su se tresli prozori, što je probudilo mnoge Beograđane, usledila je krupna kiša.

Kako za "Novosti" objašnjava meteorolog Branko Sparavalo iz "Meteosa", uprkos gotovo prolećnom jutru koje je osvanulo u glavnom gradu, sutra nam sledi novo naoblačenje.

Branko Sparavalo/Foto: Printscreen

- Jak vetar i kiša koji su sinoć prouzrokovali nevreme nad Beogradom posledica su jakog ciklona koji danima besni po Severnoj Evropi, prezicnije po severu Nemačke, a taj ciklon ima uticaj i na nas - objašnjava Sparavalo.

- Jugoistočni vetar je zamenio zapadni, zbog čega su udari bili toliko jaki. Sada ponovo duvaju južni vetrovi, zbog čega danas imamo toplo vreme za ovo doba godine. Već sutra nam sledi novo naoblačenje i kiša, mada neće više biti tako jakih udara vetra, jer taj ciklon slabi u narednim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...