MARIJA JE NEVEROVATNO TALENTOVANA: Imala je neobičan susret sa Brajanom Adamsom, a Španovićka je oduševljena njenim umećem (FOTO)

V. N.

02. 01. 2021. u 08:01

NA osnovu fotografija na papir je prenela neke od omiljenih ličnosti iz sveta sporta, muzike, umetnosti... I onda su je njena dela "upoznala" sa većinom ljudi kojima se divi. Crteže talentovane Marije Aleksić (20), studentkinje iz Beograda, danas imaju atletičarka Ivana Španović, pevači Sergej Ćetković, Elena Risteska, Kaliopi...

МАРИЈА ЈЕ НЕВЕРОВАТНО ТАЛЕНТОВАНА: Имала је необичан сусрет са Брајаном Адамсом, а Шпановићка је одушевљена њеним умећем (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Marija, za "Novosti", priča i o neobičnom susretu sa čuvenim Brajanom Adamsom, nakon njegovog prošlogodišnjeg koncerta u Beogradu. Tada je ponela svoj crtež - verni prikaz rokera - i čekala među drugim obožavaocima da ga pozdravi.

- Čim je ugledao crtež prišao mi je i bio je oduševljen. Ali, nije hteo da uzme crtež. Rekao mi je da ga zadržim kao uspomenu na naš suret - kaže ova talentovana devojka.

Otkad se upoznala sa Ivanom Španović i Elenom Risteski, a opet zahvaljujući svojim crtežima koji sada krase domove ove dve dame, Marija od njih dobija veliku podršku. Na preporuku makedonske pevačice čak je učestovala na jednoj izložbi u Skoplju, što su zabeležili i tamošnji portali.

Njen crtež na temu rano-neolitskog sela izložen je u Narodnom muzeju u Beogradu, a portret glumaca Radeta Markovića i Olivere Marković deo su stalne izložbene postavke "Velikani srpskog pozorišta" u Domu kulture u Rabrovu.

Marija Aleksić, inače, završila je Školu za dizajn u Beogradu, pa bi se očekivalo da će školovanje nastaviti na nekom umetničkom fakultetu. Međutim, ona se opredelila za Filološki fakultet, i to odsek za skandinavistiku:

- Jezici su moja druga ljubav. Izabrala sam skandinavske, i opredela se za danski, zato što sam htela izazov. To su teški jezici, drugačiji od evropskih, a želela sam da ih savladam pošto me zanima i njihova kultura.

Do kraja ove godine Marija je pred sebe postavila jedan važan cilj. Učestvuje na konkursu za podršku mladim talentima i nada se da će uspeti da osvoji dovoljan broj glasova onih koji glasaju na ovoj stranici.

- Imam dosta planova i ideja za razvoj svog talenta u budućnosti, a nadam se da će se neki od njih i ostvariti - kaže Marija Aleksić.

Za Mariju možete glasati KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)