TAKSIMETAR NIJE KUCAO ZA MEDICINARE: Branko Antić iz Beograda nagrađen medaljom za akciju "Taksi - humanost na delu"

Š. M.

12. 11. 2020. u 09:49

HUMANOST beogradskog taksiste Branka Antića nagrađena je srebrnom medaljom.

ТАКСИМЕТАР НИЈЕ КУЦАО ЗА МЕДИЦИНАРЕ: Бранко Антић из Београда награђен медаљом за акцију Такси - хуманост на делу

Branko Antić

Ovaj skromni čovek ističe da su za ovo vredno priznanje podjednako zaslužne sve njegove kolege, koje su tokom vanrednog stanja besplatno prevozile lekare i medicinske sestre, koji su se borili sa kovidom. Branko je pokrenuo ovu plemenitu akciju.

- Nagrada koju sam dobio zasluga je svih mojih kolega i saboraca koji su se odazvali pozivu, nesebično rizikujući svoj život kako bi uspeli da pomognu lekarima i daju svoj doprinos njihovoj svakodnevnoj borbi. Ovo je velika satisfakcija za mene i sve nas, mnogo mi znači priznanje, koje je dokaz da se trud i zalaganje, neprospavane noći i dežuranje od jutra do mraka ispred kovid centara i bolnica, isplatilo - kaže Branko. - Solidarnost je ono što je uvek bila odlika srpskog naroda kada se nađe u nepovoljnoj situaciji, a ovim smo hteli da podstaknemo sve ljude dobre volje da se na bilo koji način uključe i, koliko ko može, pomognu u ovim teškim vremenima.

Cilj je bio da se medicinsko osoblje što bezbednije i brže preveze kući, kako bi što odmorniji dočekali još jedan dan borbe protiv virusa korona. Akcija "Taksi - humanost na delu" svakog dana za vreme vanredne situacije okupljala je od 175 do 250 beogradskih vozača.

- Za 53 dana vanrednog stanja odradili smo oko 10.000 vožnji, a više od 27.500 ljudi prevezli bezbedno - ponosno ističe ovaj humanitarac. Čak 57 ustanova koristilo je pomoć prestoničkih taksista, a njihova vozila doprla su i do centara koji nisu bili u kovid-sistemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda