VIZAMA PRIVLAČIMO STRANCE: Novi zakoni olakšaće rad državljana drugih zemalja

J. Ž. S.

13. 10. 2020. u 11:21

TOKOM pandemije izazvane virusom korona ustanovljeno je da postoji veliki broj ljudi koji rade na daljinu, odnosno rade za firme koje se ne nalaze u zemlji u kojoj žive.

ВИЗАМА ПРИВЛАЧИМО СТРАНЦЕ: Нови закони олакшаће рад држављана других земаља

Foto Depositphotos

To je podstaklo ideju o privlačenju većeg broja stranaca i u Srbiju, rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posle razgovora sa zamenikom direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Petrom Jarićem.

On je naglasio da Vlada nastoji da izmenama Zakona o strancima i Zakonom o zapošljavanju stranaca, koje će biti predložene nakon formiranja Vlade, učini zemlju privlačnijom za njih, obezbediće im bolje uslove rada, istovremeno pružajući i druge pogodnosti, poput dobrog društvenog života.

- Srbija ima potencijal da privuče veliki broj stranaca koji će živeti u našoj zemlji, bogat društveni život i ono što je veoma bitno, visok stepen bezbednosti - rekao je ministar. - Usvajanjem pomenutih zakona mogla bi da postane jedna od omiljenih destinacija za sve ljude koji rade na daljinu u Evropi.Plan je da izdajemo boravišne vize stranim državljanima, čime bi se omogućilo da svoj posao rade iz Srbije, boraveći u njoj i do godinu dana.

On je istakao da se Srbija zalaže za poštovanje prava svih radnika u celoj zemlji, navodeći primer zaposelnih na aerodromu. Đorđević je istakao da radnici moraju da znaju da država brine o njima i da će i u otežanim uslovima poslovanja aerodroma, sve učiniti da oni ne ostanu bez posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna