VITOMIRA PREUZELI PLASTIČNI HIRURZI: Povređeni u avionskoj nesreći premešten iz lozničke bolnice na VMA

V. Mitrić

08. 10. 2020. u 09:48

Vitomir Tanasković (59), koji je povređen u selu Brasina kod Malog Zvornika kada je blizu njegove kuće pao vojni avion, premešten je sa Hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Loznici na Kliniku za hirurgiju VMA u Beogradu, saznaju „Novosti“.

ВИТОМИРА ПРЕУЗЕЛИ ПЛАСТИЧНИ ХИРУРЗИ: Повређени у авионској несрећи премештен из лозничке болнице на ВМА

Foto V. Mitrić

U toj nesreći stradala su dvojica pilota Vojske Srbije - Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević.

Tanasković je tog dana, videvši da avion pada, doviknuo supruzi da beži u podrum, što je ona i učinala i ostala nepovređena. Ovaj Brasinac, bivši policajac u Beogradu, uspeo je da legne na zemlju, ali je plamen zapaljene letelice zahvatio njegova leđa i zadobio je ozbiljne opekotine.

On je zbrinut u Opštoj bolnici u Loznici, gde su ga zbinjavali lekari i osoblje i ni u jednom trenutku njegov život nije bio ugrožen.

Na Hiruškom odeljenju u Loznici nam je rečeno da su njihove kolege sa VMA tražile da ide kod njih, gde će dalje lečenje da nastave plastični hirurzi te renomirane zdravstvene ustanove.

Pilot Zvonko Vasiljević, jedan od poginulih u „migu 21“ je, inače, rođak Vitomirove supruge.

Ni Vitomir ni supruga ovih dana nisu žaleli da govore o nesreći, pogotovo što kao važni svedoci, treba da pomognu i istražnim organima u rasvetljavanju događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna