U OVIM GRADOVIMA U SRBIJI SE POGORŠAVA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Povećana budnost i pripravnost

Novosti online

02. 10. 2020. u 15:54

NA današnjoj konferenciji Kriznog štaba saopšteno je u kojim je gradovima u Srbiji primećen porast broja zaraženih virusom korona.

У ОВИМ ГРАДОВИМА У СРБИЈИ СЕ ПОГОРШАВА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Повећана будност и приправност

Ilustracija Foto G. Šljivić

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je, uprkost porastu broja zaraženih, situacija u Beogradu i dalje stabilna što se tiče ukupne populacije, a da je situacija pod potpunom kontrolom i u osnovnim i srednjim školama, te da su slučajevi korone potvrđeni u 24 osnovne i 9 srednje škole.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se prevashodno misli da je situacija sa korona virusom ozbiljna u Beogradu, ali i Nišu, Kraljevu, Trsteniku i Vranju.

Naglasio je da je povećana budnost i pripravnost.

Beograd je ponovo, kako je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najveće žarište korona virusa u Srbiji i apelovao na građane da se pridržavaju epidemioloških mera.

Podsetimo, juče je, od 111 zaraženih virusom korona, 40 odsto bilo iz prestonice.

Broj obolelih je procentualno porastao i u Vranju, gde je od 56 poslatih uzoraka na testiranje, prisustvo kovida bilo potvrđeno kod četiri osobe.

Trstenik je juče ponovo proglasio vanrednu situaciju, nakon samo dve nedelje od ukidanja vanrednih mera.

Nadležni uveravaju da razloga za paniku nema, i da je odluka o uvođenju vanredne situacije doneta po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac i usled činjenice da je, prema jučerašnjim podacima, od 11 novoobolelih u Rasinskom okrugu, njih 10 upravo iz Trstenika. Dalje širenje kovida 19, dodaju, mora da se saseče u korenu, iako je u Trsteniku, u kom živi više od 40.000 ljudi, od početka epidemije registrovano nešto više od 100 potvrđenih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega