POČELE KONTROLE POŠTOVANJA MERA: Prve večeri napisano šest kazni, inspektori "češljaju" i autobuse

J. G.

17. 09. 2020. u 15:00

POČELE su kontrole rada i poštovanje propisanih epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, te je tokom prve noći proveren veliki broj lokala.

ПОЧЕЛЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА МЕРА: Прве вечери написано шест казни, инспектори чешљају и аутобусе

foto D. Pozderović

- Kontrolisana su 92 ugostiteljska objekta, kao i 29 prodavnica trgovinskih lanaca, a napisano je šest prekršajnih kazni - objašnjava gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

- Sprovedena je i intenzivnija provera nošenja maski u autobusima, a od kontrolisanih 414 vozila, u njih 56 bilo je po nekoliko osoba koje nisu nosile maske. Ipak, generalno, više od 90 odsto lica ih koristi u javnom prevozu i Beograđani u velikoj meri poštuju propisane epidemiološke mere. Što se tiče zauzetosti, u većini autobusa je taj procenat iznosio oko 50 odsto, na šest linija do 70 odsto, te ćemo na tim linijama sledećih dana razmatrati povećanje broja vozila.

Prema rečima gradonačelnika Radojičića, najveći problem u ugostiteljskim objektima bilo je nenošenje maski i nepoštovanje distance.

- Beograd jeste poznat kao grad u koji, u redovnim okolnostima, dolaze i mnogobrojni turisti iz okruženja, između ostalog zbog provoda i zabave. Međutim, nije vreme za to, sve dok se ne izborimo sa epidemijom - kazao je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije