VOJSKA SRBIJE PREDSTAVILA NOVE SNAGE Predsednik poručio: Za našu vojsku postoji samo jedna strana - SRBIJA! (FOTO/VIDEO)

S.M.

12. 09. 2020. u 11:06 >> 12:06

PROMOCIJA novih oficira Vojske Srbije 140.i 141. klase počela je u 11 sati na Vojnoj akademiji u Beogradu.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПРЕДСТАВИЛА НОВЕ СНАГЕ  Председник поручио: За нашу војску постоји само једна страна - СРБИЈА! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

Zbog pandemije virusa korona, manifestacija se održava na Banjici, bez prisustva porodice i prijatelja, a ne kao dosada ispred Republičke Skupštine.

Danas činove potporu nika dobija 152 kadeta Vojne akademije i Medicinsko fakulteta VMA.

Najbolji među njima je poptporucnik Ognjen Zlatić. Danas Vojska Srbije posle devet godina dobija i još dve dame pilote, koje će leteti na helikopteru Gazela.

Foto: Z.Jovanović

Ovde su prisutni svi visoki zvaničnici, a stigao je i predsednika Srbije Aleksandara Vučić, koji je pozdravio sve prisutne.

Intonirana je himna "Bože pravde".

Govor vrhovnog komandanta Vojske Srbije

- Srbija je ponosna na svoju vojsku, na svoje oficire i vojno školstvo - rekao je Vučić u svom pozdravnom govoru kadetima kojima se obratio sa dragi kadeti rekavši da je poslednjih godina urađeno mnogo toga i kada je reč o statusu, novim zgradama, njihovom boljitku, popularnosti odlaska u vojsku, gde se VS vidi kao budućnost, mesto za pristojan život za sebe i porodicu.

Vučić je dodao da ove reči nisu napisane u njegovom govoru i da želi da kaže da će VS štititi vojnu neutralnost Srbije i to ne onu na papiru nego stvarnu jer  za sve nas postoji samo jedna jedna strana i otadžbina a to je Srbija!

 - Ogovorićemo svakom ko se drzne zato ćemo ljubomorno čuvati svoju neutralnost - dodao je Vučić i naglasio da želi da se zahvali i roditeljima koji su dali ovakve junake i junakinje svojoj otadžbini Srbiji.

Svi koji mi pišu govore boje se to da napišu da ne pogreše. U današnjem svetu nepredvidivosti, Srbija mora da ima jaku vojsku koja štiti državu. Vojska Srbije štitiće vojnu neutralnost. Naš posao je da radimo za svoju zemlju. Imaćete pozive sa svih strana, pokušavaće da vas svrstaju na razne strane. Morate da shvatite da za vas treba da postoji samo jedna jedina strana - a to je Srbija. Probaćemo da se izborimo za vojnu neutralnost, svojom verom treba da odvratite svakog potencijalnog agresora. Nikome nećemo da pretimo, nikoga nećemo da ugrozimo, ako je to uopšte moguće u današnje vreme. Jer danas vlada doktrina: "Ako niste sa nama, onda ste protiv nas". Obezbedićemo vam povoljne stanove. U vreme kada ceo svet ima problema sa životnim standardom, mi ćemo raditi na poboljšanju vašeg standarda. Obučavaćemo naše vojnike na najbolji mogući način.

- Beskrajno sam zahvalan vašim roditeljima što su odgajili takve junake, žao mi je što ne mogu da budu danas ovde.

Živela vojska Srbije, živela Srbija - rekao je Vučić.

Foto: Z.Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (98)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca