IZGUBIO SINA, PA SE POSVETIO DOBRIM DELIMA: Miroljub iz Kaonika popravio sve đačke stolice u školi koju je pohađao poginuli mladić (FOTO)

S. BABOVIĆ

03. 09. 2020. u 09:57

MIROLjUB Milanović iz Kaonika, kod Kruševca, čiji je sin Marko poginuo u saobraćajnoj nesreći 2015.godine, rešio je da obraduje učenike škole koju je završio njegov pokojni sin popravio je i tapacirao svih 130 đačkih stolica za celu školu!

ИЗГУБИО СИНА, ПА СЕ ПОСВЕТИО ДОБРИМ ДЕЛИМА: Мирољуб из Каоника поправио све ђачке столице у школи коју је похађао погинули младић (ФОТО)

Foto: S. Babović

Ceo posao trajao je manje od nedelju dana, a uoči početka nastave užurbano se radilo, kako bi učionice sa po 15 klupa i stolica, kako to nalažu epidemiološke mere,bile spremne za sve učenike područne škole “Velizar Stanković-Korčagin”,čije je sedište u susednom Velikom Šiljegovcu.

- Tu školu završio je moj sin Marko, divne je uspomene iz nje poneo, a ona mnogo znači celom našem Kaoniku - priča za “Novosti” Miroljub Milanović.

- Sve đačke stolice, njih 130 smo prvo obradili,pa tapacirali kvalitetnim materijalima i mislim da će đaci biti zadovoljni. Pre dve godine sredili smo stolice za predškolsku grupu! Srce mi je puno, jer smo na putu da obnovimo ceo školski nameštaj.

I dok razgovaramo u dvorištu, koje se pripremalo za 1.septembar, Milanović nam kaže i da će ulaz u školsku zgradu uskoro dobiti gelendere, a stolovi za đake-nove table. Srediće i pločice na stepeništima. Ova akcija Udruženja "Marko Cara Milanović”,koje nosi ime po nastradalom Miroljubovom sinu, za samo pet godina uradila je mnogo: postavljanje led-semafora i zaštitnih ograda u ribarskom kraju, inicijativa za sređivanje kuće siromašnoj porodici u Mojsinju, nabavka muzičkih instrumenata za darovite đake, organizacija Folklorne smotre “Balkanijada”, koja svake godine okupi na stotine učesnika iz regiona, samo su neke od brojnih aktivnosti Udruženja.

MARKO JE BIO JEDNOM MOMAK!

Posle gubitka sina, cela porodica Milanović posvetila se humanitarnom radu. Marko Milanović nastradao je u 22.godini. Bio je odličan student druge godine računarstva, instrumentalista,nagrađivani pevač i folklorac,posvećeni čuvar nasleđa i običaja.U trenutku nesreće bio je suvozač u autu,nastradao je bez svoje krivice. Više od 2.500 ljudi prisustvovalo je sahrani ovog mladića na groblju u Kaoniku.

- Ove godine nas je epidemija zaustavila u organizaciji folklorijade, ali već sledeće, nastavljamo - najavljuje Milanović.

- Prošle godine smo uspeli da sakupimo dovoljno sredstava da malom Vuku iz Đunisa, čiji su roditelji Jovana Milenković (25) i Stefan Ulić (26) poginuli u teškoj nesreći, kupimo nameštaj, tehničku opremu, klimu, prijatelji iz “Mikron”-Kaonika su poklonili pumpu, pa je porodica mališana, dobila i toplu vodu.

Tu se niz dobrih dela neće završiti.

- Planiramo da popravimo sve đačke stolice u učionicama od Đunisa do Ribara! - kaže nam Miroljub Cara Milanović,predsednik Udruženja “Marko Milanović”,koje već pet godina pomaže ugroženim ljudima svih generacija.

ŠKOLA u Kaoniku imaće ove godine 112 učenika u osam razreda i svi đaci su se izjasnili za kombinovanu nastavu. Moderno repariranih đačkih stolica ima za sve.

- Mislim da smo sada jedina škola u Rasinskom okrugu koja će imati sve tapacirane stolice za svoje učenike-podvlači za “Novosti” Boban Gajić,pomoćnik direktora škole iz Velikog Šiljegovca,”zadužen” za Kaonik.

- Učenike će dočekati spremne učionice sa po 15 klupa i stolica, a primenjujemo i sve druge mere i preporuke ministarstva u vezi sa preventivom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024