SOFIJA IDE NA LEČENJE U SAD! Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbedili avion za put

V. N.

01. 08. 2020. u 09:00

DRAGI ljudi, želimo da vas obavestimo da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo USPELI! Hvala Bogu i svim dobrim ljudima koji su podržali našu borbu i dali Sofiji šansu da se bori - objavili su roditelji Stefan i Marija Markuljević na stranici "Za Sofijin prvi korak".

СОФИЈА ИДЕ НА ЛЕЧЕЊЕ У САД! Миодраг Костић и Новак Ђоковић обезбедили авион за пут

Porodica Markuljević / Foto Fejsbuk

Akcija prikupljanja novca za lek "zolgensma" počela je 25. marta. Reč je o čak 2,1 milion dolara, plus još 300.000 dolara za lečenje.

Sofija je rođena kao sasvim normalno dete, dobila je ocenu devet. Međutim, krajem drugog meseca pojavili su se prvi problemi, slabije je počela da pomera rukice, i doktori su veoma brzo ustanovili da se radi o teškoj bolesti, koja se zove spinalna misitrofija tip jedan. To je bolest koja je progresivna i smrtonosna, deca žive maksimalno godinu do dve bez ikakve terapije.

- Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, šer, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od četiri meseca borbe prikupe sredstva za lečenje. Sofija je ujedinila Srbiju, Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru, ceo region i sve naše ljude u dijaspori i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje! U pitanju je jedna ampula, koja se primi u venu, a terapija traje dva sata. On je napravljen da omogući genu da proizvodi proteine kako bi dobila snagu u mišićima. To je samo vakcina koja se prima jednom u životu. I dalje je zovu terapijom, jer nekom popravi stanje za 50, a nekome za 90 odsto.

Aleksandar i Miodrag Kostić iz MK grupe

- Plan je da u što kraćem roku izvršimo uplatu bolnici, uđemo u proces dobijanja viza i krenemo put Amerike. Posle je sve u Božijim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri meseca boravka u SAD. Nadamo se da neće doći do nekih nepredviđenih okolnosti. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbedili privatni avio-let do Amerike, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije virusa korona ne bi bila tako lako realizovana.

Novak i Jelena Đoković / Foto AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024